www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DİYABET HASTALARINA ÖZEL HİZMET

DİYABET HASTALARINA ÖZEL HİZMET

İnegöl Devlet Hastanesi, diyabet hastalarına özel oluşturduğu diyabet polikliniği ile çağın hastalığı haline gelen diyabet hastalarının daha doğru bilgilendirilmesi, hasta takibi ve tedaviyi kolaylaştırdı. 4 ay önce oluşturulan bu poliklinik, hastaları da

 

İnegöl Devlet Hastanesi, çağın hastalığı haline gelen diyabette ciddi önem arz eden hastaların bilinçlendirilmesi, hasta takibi ve yönlendirilmesi konusunda önemli bir adım atarak D Blokta diyabet polikliniği oluşturdu.

 4 ay önce hizmet vermeye başlayan ve bir diyabet eğitim hemşiresinin görev yaptığı poliklinik sayesinde, hastalar hem tedavi sürecini daha doğru takip ediyor, hem de tedavi sürecinde bilmedikleri birçok kolaylığı bu poliklinikten öğreniyor. Polikliniğe başvurmak için randevu almak da gerekmezken, diyabet hastaları diyabet polikliniğine giderek istedikleri zaman bilgi alabiliyorlar.

DİYABET ÇAĞIN HASTALIĞI HALİNE GELDİ

Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan ve diyabet eğitim hemşiresi Azime Çelik’in görev aldığı diyabet polikliniğinde bir basın açıklaması yapan İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem, diyabet hastalığının herkesinde bildiği gibi günümüzde çağın hastalığı haline geldiğini söyledi. Her geçen gün de hastalığın önemini sürdürdüğünü kaydeden Başhekim Fuat Erdem; “O nedenle diyabet hastası, tedavisinin sürekliliği ve neler yapması açısından çok kompleks bir hastalık. Diyabet hastalarının takibi, tedavisi, yönlendirilmesi, bilinçlendirilmesi ciddi bir önem arz etmektedir. Bizde bunun farkındayız. Yaklaşık 4 aydır diyabetle ilgili olan bir poliklinik oluşturduk. Bu poliklinik dahili uzmanlarının yanı sıra ayrıca bir diyabet hemşiremiz tarafından kontrol edilen bir poliklinik” dedi.

Polikliniğin oluşturulmasındaki amaçlarının diyabet hastalarının sistematize edilmesi ve bununla birlikte onlara ayrılacak sürenin biraz daha fazla olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Fuat Erdem, şöyle konuştu: “Diyabetle ilgili eğitim almış olan hemşiremiz, bu konuda hastalarıyla ilgileniyor. Bilinçlendirme noktasında yardımcı oluyor. İnsilün kullanımının nasıl olması gerektiği konusunda önerilerde bulunuyor. Hangi bölümlere yönlendirilmesi gerektiği gibi kısımları yapıyor. Şu ana kadar ki hasta memnuniyetine baktığımız da gayet iyi gidiyor. Dahiliye polikliniklerinden gelen hastalar, burada sistematik bir şekilde ilgili bölümlere tekrar yönlendiriliyor.”

Diyabet Eğitim Hemşiresi Azime Çelik ise, “Gelen hastalara özellikle bilgilendirmelerini sağlıyoruz. Diyabette ayak sağlığı çok önemlidir. Hastalarımızın ayaklarında kızarıklık olduğunda mutlaka hekime başvurmasını gerektiğin söylüyoruz. Şeker hastalarının yılda en az bir kere göz muayenesinden geçmesi gerekiyor” dedi.

İNSÜLİNİ BARDAĞA DÖKÜP İÇİYORLAR

İlaçların kullanımı hakkında da bilgi veren Çelik, “Halkımız arasında ‘Çok ilaç kullanma, kullanırsan bağımlılık yapar’ şeklinde konuşuluyor. Eğer tanı konulan bir hastalık varsa, özellikle diyabet hastaları ilaç kullanmak zorundasınız. İnsilün konusunda ise insülünü bardağa koyup da içen hastalarımız oluyordu. Buraya gelen hastalarımıza nasıl kullanacaklarının söylüyoruz. Ve artık doğru olarak kullanıyorlar”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19