www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DİYANET-SEN´DEN ?HOŞGELDİN? ZİYARETİ

DİYANET-SEN´DEN ?HOŞGELDİN? ZİYARETİ

Diyanet?Sen İlçe yönetimi, görevine yeni atanan İlçe Müftüsü Kazım Güzel´i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerinde bulundular.

 

Diyanet-Sen İlçe Başkanı Kadir Erdoğan ve yönetim kurulu ile Diyanet-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak, nezaket ziyaretleri kapsamında görevine yeni atanan İlçe Müftüsü Kazım Güzel´i dün makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarı temennilerinde bulundular.

?İNEGÖL, BİR YAŞAMANIN ÖRNEKLERİNİN SERGİLENDİĞİ BİR ŞEHİR?

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Diyanet-Sen İnegölİlçe Başkanı Kadir Erdoğan, ?Yeni Müftümüze İnegöl´e hoş geldiniz diyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz. İnegöl birçok ilden büyük bir ilçe. Aynı zamanda Türkiye´nin her yerinden insanımızın yaşadığı büyük bir şehir. Kültürler farklı bile olsa bir ve beraber yaşamanın örneklerinin sergilendiği bir şehir. Şehrimizde bu yaşanırken ülkemizin doğusunda bizi üzen terör olayları her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz kardeşlik ruhu ile bunları yenecektir. Sivil toplum kuruluşları ve Memur-Sen, İnegöl´ümüzde ve Bursa´mızda terörü şiddetle lanetlenmişlerdir. Bu arada terörde şehit verdiğimiz bütün kardeşlerimizi rahmetle anıyor, gazi ve yaralılarımıza Allah´tan şifa diliyoruz? dedi.

GÜN DİK DURMA GÜNÜDÜR

Diyanet-Sen yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, ?Hoş geldiniz. Genel olarak bir memleketin ilerlemesi, gelişmesi o memlekette okunan kitap sayısı, gazete tirajı, STK´ların fazlalığı ve fonksiyonelliği, ekonomik açıdan gelişmişlikleri gibi değişik unsurlar ifade eder. Ama bunların içerisinde sivil toplum kuruluşlarının aktivitesi bizim kültürümüzün mayasını temsil eden bir şeydir. Vakıf kültürü ve sivil inisiyatif olarak insanın ve insanlığın derdine çare arama, çözüm üretme adına kuruluşlar oluşturup bunu da bir vakıf şuuru ile gerçekleştirmek dinimizin ortaya koyduğu bir esastır. Buna rağmen de tarih şuurumuzu ihmal etmemizden kaynaklanan, köklerimizdeki değerlerimizi ihmal söz konusu olmuştur. Dilerim bundan sonra bu ihmallerimiz yeniden tarihteki ihtişamlı yerine dönmemizin kapısını aralar. Kardeşlerimizin ziyaretlerinden çok memnun kaldık. Birçok ilden bile büyük olan ilçemiz İnegöl´de görev yapacak olmaktan mutluluk ve bahtiyarlık duyuyorum. Bununla beraber bu mutlu günümüzün doğu ve güneydoğumuzda kandırılmış, ihanet şebekeleri ve şer odakları tarafından kullanılmakta olan ve onların oyuncağı durumuna gelmiş hainlerin, vatanımızın, milletimizin, memleketimizin huzur, güven ve asayişine verdikleri zarar ve ciğerparelerimizi katletmelerinden kaynaklanan gönlümüze düşen kor ve ateş bu sevincimize gölge düşürmektedir. Cenab-ı Hakk´tan en kısa zamanda memleketimiz, milletimiz için huzur, güven ve yeniden o kardeşlik ruhu ve şuurunun ortaya çıkmasını,toplumumuzun vahdet içerisinde yeniden eski, o muazzez yerine dönmesini niyaz ediyorum. Bununla beraber bize tevhid bilinci, vahdet şuuru, ümmet ruhu ile yeniden kendimize gelmemiz ve dış güçlerin kurduğu oyun ve tuzaklara gelmememiz hususunda da gerek Diyanet olarak gerek Müslüman cemaatler ve cemiyetler olarak üzerimize çok büyük görevlerin düştüğünü ifade etmek isterim. Şu sıkıntılar, katliamlar, anarşi ve terörler karşısında belki de en dik durması gereken, göğsünü siper etmesi gereken en önemli kuruluşlardan birisi belki de biziz. Memleketimizdeki yangını söndürme adına çalışacağız ve inşallah yeniden birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu geliştireceğiz. Bu günlerin geçici olduğu düşünüyorum. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk´tan rahmet diliyor, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün dik durma günü, onuru, vakarı koruma günü, kardeşliği daha bir güçlendirme günü, inadına kardeşlik deme günü, sabır günü, oyunlara ve entrikalara gelmeme günü, tepkimizi bir Müslümana yakışır şekilde gösterme ama aynı zamanda birilerinin yaptığı hataları teşmil ederek vahdete, kardeşliğe zarar verecek hal, hareket ve tavırlardan sakınma günüdür. Yaralarımızı sarma günü ve inşallah yeniden kardeşlik ahlâkı ve hukukunu inşa etme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimize başımız sağ olsun diyor, inşallah bir an önce yeniden huzura kavuşuruz? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19