www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DMO TOPLANTISINA BÜYÜK İLGİ

DMO TOPLANTISINA BÜYÜK İLGİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bursa Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen DMO Tedarik Sistemi Tanıtım Toplantısına çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Dün İTSO toplantı salonunda düzenlenen programa İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya ile İTSO üyeleri katıldı.

BİRÇOK KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR

DMO Tedarik Sistemi hakkında üyelere bilgi veren DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya, Devlet Malzeme Ofisi´nin genişleyen ürün yelpazesi, tedarikçi firma ve ürün sayısının arttırılması, kamu ihtiyaçlarının daha rekabetçi ve daha hızlı bir şekilde karşılanması, tedarik sisteminin iyileştirilmesi ve bu tedarikçi ürün sayısının yerel üreticilerinde sisteme dâhil edilmesiyle daha da iyi bir duruma geleceğini belirterek, ?Kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve güvenli yolu DMO tedarikçisi olmaktır. DMO´nun tedarikini yapabileceği mal ve hizmet grupları var. Bunlar aydınlatma cihazları ve ısıtma-soğutma araçları, büro makineleri ve ev aletleri, bilişim ürünleri, bilgisayarlar, yazıcılar, görsel cihazlar, ofis otomasyonu hariç paket program yazılımları, basılı formlar, bildirim ve beyanname çeşitleri, temizlik malzemeleri ile temizlik araç ve ekipmanları, kırtasiye ve büro malzemeleri, büro mefruşatı, kâğıt, karton, mukavva mamulleri, giyim eşyaları ve tamamlayıcı aksesuarlar. Taşıt ve iş makineleri bisiklet dâhil, nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri ile aküleri, tıbbi cihazlar ve hastane mefruşatı. DMO hukuki yapısının sağladığı kolaylıklar sayesinde, kamu kuruluşlarının çok sayıda ürün ihtiyacının kısa sürede karşılanmasını sağlamakta, tedarikçi firmalara da ödemeler çok kısa sürede gerçekleştirilmekte olup hem kamu kesimine hem de mal satan özel sektör kuruluşlarına uygulamada birçok kolaylıklar getirmektedir? dedi.

ÇOK AVANTAJLI

Tedarik sistemiyle kamu ihtiyaçlarının yerli üretimle karşılanması ve kamu kaynaklarının etkin ve doğru bir şekilde yerli üreticiye ulaşmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, ?DMO kataloğun da yer almanın bazı avantajları var. Her alım için ihale yapmak yerine taleplerin doğrudan sipariş edilmesi sağlanıyor. Ayrıca yurt çapında firma bilinilirliğini artırması da avantajlar arasında. Müşteri memnuniyeti çerçevesinde, katalogda yer alan ürünlerinin yanı sıra firmadan başka ürünlerinde talep edilebilecek olması, elektronik satış sitemizde yayınlanan ürünlerinin herhangi bir tanıtım yapılmasına gerek kalmaksızın müşterilerimizce talep edilmesi, firmanın DMO´da elde edeceği başarı sayesinde yeni partnerler bularak üretimlerini geliştirme olanaklarına sahip olabilecekleri, teslim-tesellüm ve faturalama işlemlerinin basit anlaşılabilir ve kolay olması, en önemlisi de teslimatın yapılarak faturanın DMO´ya teslimini müteakip bir hafta içerisinde ürün bedelinin firmaya ödenmesi avantajları var. İlk defa katalogda yer almak için müracaat etme dönemleri ise, Şubat, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarındadır. Önceliklerimiz e-tedarik sisteminin kurulması, tedarik hizmetlerinde şeffaflık, hesap verebilirlik, etkinlik ve rekabet ortamının geliştirilmesi, ürünlerin standart kalitede ve uygun fiyatla tedarikinin sağlanması, referans fiyatlar oluşturmak suretiyle tüm kamu alımlarındaki tasarruf oranının artırılması ve DMO´nun kamu alımları içerisindeki payı ile kamu maliyesine yaptığı katkı ve sağladığı tasarrufun artırılmasıdır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01