www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğa Yürüyüşüne Büyük İlgi

Doğa Yürüyüşüne Büyük İlgi

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) sporcuları tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı doğa yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katılım gösterdi.

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM (Doğa Sporları Turizm Merkezi) sporcuları tarafından geçtiğimiz Pazar günü Bursa Katırlı zirve ve Kıray Yaylası zirve rotalarına 2 ayrı yürüyüş düzenlendi.

Bursa Katırlı zirve yürüyüşüne 75, Kıran Yaylası yürüyüşüne ise 25 sporcu ve doğasever katıldı. Kış mevsiminin etkisini hissettirdiği yürüyüşte lodosa ve sulu kar yağışına mahsur kalan sporcular tüm zorluklara rağmen başarılı bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Gürsu´ya bağlı Dışkaya köyünden Katırlı zirvesine zorlu bir yürüyüşe çıkan 75 kişilik grup, yaklaşık 5 saatin sonunda 12 kilometrelik orta zorluktaki parkuru başarıyla tamamladılar.

Kıran köyünden başlayarak Kıran Yaylasına ulaşmak için yola koyulan 25 dağcı ve doğasever, lodosun ve sulu kar yağışının etkisi altında gerçekleştirdikleri zorlu yürüyüşte Gürgenalan, Çiftlik Yaylası ve Arpakarı istikametinden Kıran Yaylasına ulaştılar. Burada verilen ihtiyaç molasının ve dinlenmenin ardından yeniden Kıran´a yola çıkan dağcı ve doğaseverler 28 kilometrelik zorlu parkuru 7 saatte tamamladılar.

Ekipler, yürüyüşlerin tamamlanmasının ardından kendilerini bekleyen araçlara binerek İnegöl´e dönüş yaptılar ve faaliyetleri sorunsuz olarak tamamladılar.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71