DOĞA KOLEJİNDE CUMHURİYET KUTLAMASI

DOĞA KOLEJİNDE CUMHURİYET KUTLAMASI

İnegöl’de 2013-2014 eğitim öğretim yılında hizmete giren Doğa Koleji, ilk kutlamasını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yaptı.

Doğa Koleji çok amaçlı salonunda sabah ve öğle olmak üzere 2 ayrı kutlama programı düzenlendi. Sahneye çıkan anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler velileri tarafından büyük beğeni topladı.

 

Gösteriler öncesi açıklama yapan Doğa Koleji Müdürü Erdoğan Kızmaz, “29 Ekim 2013 Cumhuriyetimizin ilan edişinin 90. yılını büyük bir mutlulukla, coşkuyla kutlamaktayız. Çünkü 90 yıl önce Türkiye devleti olarak, Osmanlı imparatorluğunun son günlerinde artık zayıflamış, güçsüz bir hale gelmiş bir millet olarak Çanakkale savaşının kazanılmasıyla, Atatürk 19 Mayıs’ta Samsun’a kurtuluş mücadelesini başlatma adına ayak basmıştır. Anadolu o gün için işgal edilmiş ama biran da yine bir Türk milletinin, devletine, milletine, toprağına, bayrağına bağlılığı, yeniden işgal edilen devletleri topraklarından birlik ve beraberlik içinde uzaklaştırmakla meclis açılmıştır. Ardında da bu millete yakışan yönetim şekli cumhuriyettir denilerek 90 yıl önce Cumhuriyetimiz ilan edilmiştir. Bizler cumhuriyetin çocukları, cumhuriyetin torunları olarak bugünde, bundan sonraki süreçte de bu güzel katılımlarımızı, ülkemizin bu güzel değerlerini, Atatürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine yükselme hedefine de, yine el birliğiyle ulaşacağımıza inancımız tamdır diyoruz. Okullarımızda yetişecek bilgili, kültürlü, donanımlı öğrencilerimizle de yeniden Türk milleti olarak Dünya’ya her alanda en önde olmayı bizler hedefliyoruz. İnşallah bu güçle, bu azimle, bu kuvvetle çalışarak muasır medeniyetler seviyesine de ne kıza zaman da yükseliriz diyorum. Ben Cumhuriyeti kurup bizim ülke olarak buralarda olmamızda emeği başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak üzere silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, bu uğurda can veren herkesi Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun diyoruz. Bu güzel ülkenin, bu güzel değerlerini hepimiz bizden sonra yetişecek olan çocuklarımızın ve evlatlarımızın için ilelebet yaşatacağız diyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Okulumuzda yapılan programlarda emeği geçen öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve bu güzelliğe destek veren siz değerli velilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07