Doğanspor Güçlü Kadrosuyla Rakiplerine Gözdağı Verdi

Doğanspor Güçlü Kadrosuyla Rakiplerine Gözdağı Verdi

Geçtiğimiz yıl A takımda yüzü gülmeyen ancak Genç Takımda şampiyon olan Doğanspor, planlarını ve hedeflerini 8 maçtır yenilgi görmeyen Genç Takım üzerine kuruyor. Kötü günlerin geride kaldığını söyleyen kulüp Başkanı Cemalettin İlgezdi, 5 yıldır yapmak is

Geçtiğimiz sezon A takımı küme düşen, ancak Genç Takımda büyük bir başarı kaydederek 6 maçtan yenilgisiz çıkıp şampiyon olan Doğanspor’da taşlar yerine oturuyor. U-14’ten U-19’a kadar 5 grupta güçlü bir kadro kuran İnegöl’ün en eski kulübü Doğanspor, yeni sezona ciddi bir şekilde hazırlanıyor. 2 hafta önce başlayan Genç Takım maçlarında 2 maçtan da galip ayrılan temsilcimiz, bu kadroyla A takımda da hedefe yürümenin planlarını yapıyor.

8 Maçtır Yenilgi Yüzü Görmediler

Genç Takım antrenmanlarını kulüp tesislerinde sürdüren Doğanspor 25 kişi ile sürdürdüğü genç takım idmanlarında sergilediği performansla rakiplerine gözdağı verirken, kulüp teknik direktörü Yılmaz Aslancık bu kadronun hedefe gidecek kadro olduğunu söyledi. Önceki akşam yapılan antrenmanın ardından bir açıklama yapan Doğanspor Teknik Direktörü Yılmaz Aslancık; Genç takımda sezonu 2 galibiyetle açtıklarını anımsatarak; “Çalışmalarımız aslında geçen yıl başladı. Altyapıya önem vererek U-17’den gelen çocuklarımızla devam ettik. Şöyle de bir gerçek var, geçen yıl Genç Takımda şampiyon olduk. O kadroyu muhafaza ettik ve bu yıl U-17’de oynayan çocuklarımızı da geliştirdik. Böylelikle güçlü bir kadro haline geldik. Şimdi de bunun semeresini alıyoruz. Geçtiğimiz yıl şampiyon olurken, 6 maçta hiç yenilgi almadık. Bu yıl da 2 maçtır oynuyoruz, yani 8 maçtır yenilmezlik unvanına sahibiz. Hedefimiz ligde ilk 2’ye kalarak Play-Off’ta mücadele etmek. Bunu da başaracağız” dedi.

A Takımda Da Mücadele Edecekler

Genç Takımda küçük yaşta yetenekli sporcular da yer alırken, Yılmaz Aslancık bu kadronun A takımda da önemli başarılara imza atcağını söyledi. Aslancık; “Şu anda aramızda 96, 95, 94 ve 93 doğumlu çocuklarımız var. Bu takımın A takıma yükselmesine ve Doğanspor’un istediği kadroyu oluşturmasına az bir zaman kaldı. Buna aslında bu yıl bile başlayacağız. Genç takım maçları bittiği noktada bu kadroyla A takımda devam edeceğiz. Tabi bu sporcularımızın başında birkaç tane iyi ağabeyler var. Onları takviye ettiğimiz zaman A takımda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Doğansporlulara Müjde Verelim

Doğanspor Başkanı Cemalettin İlgezdi ise; geçtiğimiz sezon A takımın istenmeyen bir şekilde 2. Kümeye düştüğünü kaydederek; “Bunun sebebi de futbolculardır. İdmanlara düzenli çıkmadılar, takımı boşladılar ve bir sürü bahanelerle 2. Kümeye düşürdük takımı. Bunda hepimizin suçu var. Ama bizim 5 yıldır hedefimiz, yapmak istediğimiz buydu. Yani U-14’ten tut, U-19’a kadar bizde 5 grup şu anda hazır. Geçen yıl U-17’de oynayan çocuklarımız şampiyon oldular ve bu çocuklar şu anda A takımda oynayacak güçteler. Biz de bu kadronun içine çok iyi birkaç ağabey koyarak A takımda mücadele edeceğiz. Bundan sonra Doğanspor’da U-17, U-19 ve A takım bazında büyük başarılar gelecek. Bunda hocamızın da çok büyük emeği var. 25 kişi ile güçlü bir şekilde idmana çıkıyoruz, inşallah bu yıl hedefimizi yakalayacağız. Doğansporlulara da böyle bir müjde verelim” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04