DOĞASEVERLER ATATÜRK KÖŞKÜ´NE YÜRÜDÜLER

DOĞASEVERLER ATATÜRK KÖŞKÜ´NE YÜRÜDÜLER

İnegöllü doğaseverler, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile Pazar günü Muratdere Köyü´nden Atatürk Köşkü ve Bilecik´in Erikli Köyü´ne yürüdüler.

 

Sosyal aktivitelerin yoğunlukta olduğu ilçemizde yaz aylarının vazgeçilmez etkinliklerinden biri de doğa yürüyüşleri. İnegöl´de Türkiye Dağcılık Federasyonu Lisanslı Sporcuları Diler Yalaza, Cemal Kuş ve Fevzi Çetin tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen yürüyüşler kapsamında geçtiğimiz Pazar günü 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısı ile Muratdere Köyü-Atatürk Köşkü-Erikli Köyü güzergâhında 16 kilometrelik bir parkur yürüyüşü düzenlendi.

DOĞANIN TADINA VARDILAR

Sabahın erken saatlerinde İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan İnegöllü doğaseverler, kendilerini bekleyen 2 adet servis aracı vasıtası ile saat 08.00´da yola koyuldular. Muratdere Köyü mevkiinde araçlardan inen doğaseverlerin ilk adresleri Atatürk Köşkü oldu. Yaklaşık 3 saat sonra Atatürk Köşkü´ne varan doğaseverler, 1 saat mola vererek hem dinlendiler hem de karınlarını doyurarak sohbet ettiler. Molanın ardından yeniden yola koyulan İnegöllü doğaseverler,16 kilometrelik parkurun sonunda Erikli köyüne vardılar.Doğa yürüyüşü ekibi, parkurun tamamlanmasının ardından köyde kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek İnegöl´e doğru yola çıktılar.

KUŞ´TAN ÖNERİLER

Sık sık doğa faaliyetleri düzenleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu lisanslı sporcusu Cemal Kuş ise doğa yürüyüşlerinde insanların yalnız olmamaları gerektiğini ifade etti. Bölgeyi bilen en az bir rehber ve doğayı tanıyan, sağlık konusunda deneyimli bireylerle birlikte bu tarz faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Cemal Kuş, ?Aynı zamanda doğal hayatı bilen kişilerin bu yürüyüşlerde bulunması gerek. Yürüyüş esnasında başa gelebilecek herhangi bir rahatsızlıkta tecrübeli birilerinin olması şarttır. Aksi halde ruh ve beden sağlığımız için çıktığımız yürüyüş, bize sağlıksız bir yaşam olarak geri döner? dedi.

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Bu tarz faaliyetleri düzenlemenin veya katılmanın daha ciddi ve disiplinli bir şekilde yapılması için doğa ve çevre derneklerinin federasyona bağlı olan kulüplerinin doğa sporları ve dağcılık eğitimleri verdiğini de hatırlatan Kuş, ?Bu eğitimlere katılarak doğa federasyon sporcusu olabilir ve faaliyetlerinizi daha sağlıklı, disiplinli ve bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz. Katılan arkadaşlara teşekkür eder, sağlıklı bir yaşam dilerim? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07