DOĞASEVERLER OYLAT SEFERİNDE

DOĞASEVERLER OYLAT SEFERİNDE

İnegöllü doğaseverler, Oylat-Saadet-Hayriye güzergâhında yaptıkları yürüyüşle kış mevsiminin getirdiği doğa güzelliklerinin tadını çıkardılar.

Sosyal aktivitelerin yoğunlukta olduğu ilçemizde 2 haftada bir olmak üzere çeşitli parkurlarda doğa yürüyüşleri düzenleyen doğaseverlerin son adresi Oylat-Saadet-Hayriye parkuru oldu. Yaklaşık 19 kilometrelik mesafesiyle orta zorlukta olan parkura katılan İnegöllü 55 doğasever ve Bursa Ayak İzi Dağcılık Kulübü üyesi 40 doğaseverden oluşan kafile, kış mevsiminin gelmesi ile ortaya çıkan doğa güzelliklerinin tadına vardılar.

AYNI GÜNDE 2 İKLİM YAŞADILAR

Sabahın erken saatlerinde İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan İnegöllü doğaseverler, kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek önce İnegöl AVM otoparkında Bursa´dan gelen dağcı grubu karşıladılar. 2 grubun birleşmesinin ardından doğaseverler yürüyüşün başlayacağı Oylat´a doğru yola çıktılar. Araç ile yapılan yolculuğun tamamlanmasının ardından Oylat´a inen kafilenin ilk adresi Oylat Mağaraları oldu. Yaklaşık 1 saatlik sürede Oylat Mağarasını gezerek tarihi dokuyu inceleyen doğaseverler daha sonra Saadet Köyü´ne çıktılar. Saadet Köyü´nden Hayriye´ye doğru hareket eden kafile, yaklaşık 10 kilometre mesafe kat ettikten sonra öğle molası verdi. 1 saat süren molada piknik yaparak hatıra fotoğrafları çekinen doğaseverler, 19 kilometrenin sonunda Hayriye Köyü´ne inerek kendilerini bekleyen servis araçlarına binip İnegöl´e döndüler. Sabah saatlerinde çöken buzlanmanın etkisiyle oluşan beyaz kırağının içerisinde yürüyüşe başlayan doğaseverler, öğle vakti açan güneşin getirdiği yaz esintisi ile oluşan sonbahar manzaraları arasında eşine zor rastlanan bir doğa güzelliğini yaşadılar.

KUŞ´TAN ÖNERİLER

Sık sık doğa faaliyetleri düzenleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu lisanslı sporcusu Cemal Kuş ise, doğa yürüyüşlerinde insanların yalnız olmamaları gerektiğini ifade etti. Bölgeyi bilen en az bir rehber ve doğayı tanıyan, sağlık konusunda deneyimli bireylerle birlikte bu tarz faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Cemal Kuş, ?Aynı zamanda doğal hayatı bilen kişilerin bu yürüyüşlerde bulunması gerek. Yürüyüş esnasında başa gelebilecek herhangi bir rahatsızlıkta tecrübeli birilerinin olması şarttır. Aksi halde ruh ve beden sağlığımız için çıktığımız yürüyüş, bize sağlıksız bir yaşam olarak geri döner? dedi.

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Bu tarz faaliyetleri düzenlemenin veya katılmanın daha ciddi ve disiplinli bir şekilde yapılması için doğa ve çevre derneklerinin federasyona bağlı olan kulüplerinin doğa sporları ve dağcılık eğitimleri verdiğini de hatırlatan Kuş, ?Bu eğitimlere katılarak doğa federasyon sporcusu olabilir ve faaliyetlerinizi daha sağlıklı, disiplinli ve bilinçli bir şekilde yapabilirsiniz. Katılan arkadaşlara teşekkür eder, sağlıklı bir yaşam dilerim? diye konuştu.

VANESSA´YA TEŞEKKÜR

Cemal Kuş, son zamanlarda İnegöl grubunun doğa faaliyetlerine servis desteği ile katkıda bulunan İnegöl´ün öncü mobilya firmalarından Vanessa´ya ve doğasever kafile arasında bulunan firma personellerinden Abdullah Yıldırım´a katkı ve desteklerin dolayı teşekkür etti.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07