DOĞASEVERLER YAYLALARI FETHETTİ

DOĞASEVERLER YAYLALARI FETHETTİ

İnegöl Belediyespor Dağcılık ve Doğa Sporları branşı sporcuları tarafından düzenlenen ve İnegöllü amatör-profesyonel karışık olmak üzere toplamda 55 doğaseverin katıldığı doğa yürüyüşü keyifli anlara sahne oldu.

İnegöl Belediyespor´un 10. branşı olan Dağcılık ve Doğa Sporları branşında eğitim gören dağcılar tarafından organize edilen ve amatör-profesyonel karışık olmak üzere toplamda 55 doğaseverin katıldığı doğa yürüyüşü geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi. Heyetin arasında bulunan İnegöl Fitness Akademi Merkezi (İFAM) Besyo öğrencileri, ülke genelindeki üniversitelerin sınavlarına hazırlık çalışmaları kapsamında zorlu parkurda kendilerini deneyerek geliştirme imkânı buldular.

İnegöllü doğaseverler, Boğazova bölgesinden başlayarak Tuzla Mahallesi´nde son bulan yaklaşık 20 kilometrelik parkurda zorlu hava koşullarına rağmen keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

NE DOLU NE DE YAĞMUR DURDURABİLDİ

Pazar günü sabah 08.00´da İnegöl Belediyesi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi önünde toplanan 55 kişilik heyet, yapılan sayım ve kontrollerin ardından kendilerini bekleyen servis araçlarına binerek Boğazova Orman Deposu mevkiine geldiler.Burada servis araçlarından inerek yürüyüş yetkilileri tarafından yapılan uyarıları dinleyen kafile saat 09.00 civarında yürüyüşe başladı. Saat 11.00 civarında Tepel Yaylası´na varan ekip yoğun sis dolayısı ile yürüyüş güzergâhını değiştirirken yürüyüş saatinin normalin dışına çıkmaması içinbölgedeki konaklamalarını uzun tuttular. Yaklaşık 2 saat boyunca keyifli bir dinlenme ve yemek programının ardından yeniden yola çıkan ekip aniden bastıran dolu, lodos ve şiddetli yağmura yenik düşmeyerek yollarına devam ettiler. Taşan derelerden yardımlaşarak geçmeyi başaran kafile yer yer karlı, dolu nedeniyle dolan yollarda zorlansalar da parkuru başarıyla tamamlayarak Tuzla (İnayet) Mahallesine vardılar. Yaklaşık 8 saatlik programın sonunda kendilerini bekleyen servis araçlarına binen kafile üyeleri İnegöl´e gelerek evlerine dağıldılar.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54