DOĞASEVERLER SEZONU AÇTI

DOĞASEVERLER SEZONU AÇTI

İnegöl Dağcılık Kulübü, İnegöl Belediyesi işbirliği ile 2014 yaz sezonunun ilk ‘halk doğa yürüyüşünü’ gerçekleştirdi. 80 vatandaş, 14 kilometrelik zorlu parkurda doğayla iç içe bir gün geçirdi.

İnegöl Dağcılık Kulübü, İnegöl Belediyesi işbirliğinde 2014 yaz sezonunun ilk halk doğa yürüyüşünü Pazar günü gerçekleştirdi. Ücretsiz gezide 80 civarında doğasever, rehber eşliğinde 14 kilometrelik parkurda doğanın keyfini çıkardı.

 

TARİHİ MEKÂNLAR TANITILDI

Sabah saat 08.00’da Belediye Gençlik Merkezi önünden hareket eden doğaseverler, yürüyüşe Konurlar Köyü girişinden başladı. Gencinden yaşlısına, öğrencisinden eğitimcisine her yaştan ve meslekten katılımcıların yer aldığı yürüyüşte, rehber Ahmet Güler gezi sırasında uğranan köyler ve güzergahtaki tarihi mekanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

 

HİLMİYE MUHTARINDAN ÇAY JESTİ

Konurlar’dan başlayan yürüyüşte ilk mola Hilmiye köyünde verildi. Burada Hilmiye Muhtarı tarafından yürüyüşçülere çay ikramında bulunuldu. 20 dakikalık mola sonrası yürüyüş kaldığı yerden devam etti.

 

OYLAT’TA SUCUK KEYFİ

Hilmiye’den yeniden ormanlık alana geçiş yapan doğaseverler, zorlu doğa şartlarıyla da mücadele etti. Yağmur nedeni ile yoğun çamurda yokuş çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, zorlu şartlarda keyifli anlar yaşadı. Zaman zaman molaların verildiği yürüyüşün ilk bölümü, saat 14.00 sıralarında Oylat’ta son buldu. Burada da İnegöl Belediyesi yürüyüşe katılanlara sucuk ekmek ikramında bulundu.

 

OYLAT ŞELALESİ GEZİLDİ

Yarım saatlik mola sonrası, yürüyüş Oylat şelalesi istikametinde devam etti. Oylat şelalesini gezen grup, daha sonra aynı istikametten Oylat’a dönerek yürüyüşü tamamladı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07