www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğaya borcumuz var

Doğaya borcumuz var

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) iftar programında konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, ?Fidan Dikme Kampanyası? başlattıklarını bildirerek, daha yeşil ve güzel bir İnegöl için vatandaşlardan kampanyaya destek istedi.

Başkan Hakan Özdemir, ormanların Türkiye için neler ifade ettiğini herkesin bildiğini söylerken, ?Doğanın akciğeri olan ve adeta yeryüzü mekanizmasının denge unsurunu oluşturan ormanların çoğalması için her bireyin elinden gelen gayreti göstermesi gerek. Yine bir yaz dönemine giriyoruz ve bu zamanlar orman yangınlarının en fazla olduğu dönemler. Çok dikkatli olalım. Geçen yıl komşu ilçemiz Domaniç´te meydana gelen yangında yaklaşık 500 dönümlük bir arazinin yandığı açıklandı. Bir fidan çok çabuk yetişmiyor. Unutmayalım çocuklarımıza bu konuda iyi miras bırakmalıyız. Çünkü onlara borcumuz var. Bize bırakılan dünya ile onlara bırakacağımız dünya arasında büyük fark var. Bari bu noktada elimizden gelen gayreti fazlasıyla gösterelim? dedi.

 

Özdemir, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik başta olmak üzere tüm STK´lara kampanyaya katılım çağrısında bulunarak, iftar programında misafirleri olan ve farklı şehirlerden gelen 52 dernek yöneticisinin de bu anlamlı proje içerisinde olmalarını beklediklerini ifade etti.

 

İNEGÖL OLARAK DOĞAYA BORCUMUZ VAR

Başkan Özdemir, bu kampanyada bir diğer ayrıntıya da dikkat çekerek, ?İnegöl bir mobilya şehri ve mobilyanın üretiminde başlıca hammaddesi ağaç. Bizim İnegöl olarak diğer şehirlerde yaşayan insanlardan daha fazla doğaya borcumuz var. Yine tekrarlayalım, belediyemiz ve odamız öncülüğünde bize düşen ne varsa hazırız. İnegöl olarak bu çalışmada da farkımızı gösterelim? diye konuştu.

 

GÜRAL´DAN TAM DESTEK

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir´in bu çağrısına ilk destek TÜGİK Başkanı Erkan Güral´dan geldi. Güral, İGİAD´ın bu çağrısını son derece olumlu bulduğunu belirterek, ?Şirketimizde çalışan 5 bin kişi adına fidan kampanyasına 5 bin fidanla katılmak istiyorum? diyerek, ilçe halkından bu örnek sosyal çalışmaya destek vermelerini istedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71