www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğayı Korumak Herkesin Görevidir

Doğayı Korumak Herkesin Görevidir

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle dernek binasın bir açıklama yapan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) İlçe Sorumlusu Mehmet Güner, Çevre konusunda duyarlı olmak, bilinçli bireyler olarak yaşam sürmek, onu korumak ve geliştirmek hepimizin göre

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle dernek binasında Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) İlçe Sorumlusu Mehmet Güner dernek üyelerinin katılımı ile basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Güner, 5 Haziran Dünya Çevre gününün, 5 Haziran 1972 yılında Stockholm`de toplanan Birleşmiş Milletler Çevre ve İnsan Konferansı`nda ilan edildiğini ifade etti.

 

5 Haziran’ın Dünya Çevre günü olarak ilan edilmesinin ardından dünyada ve ülkemizde bir dizi değişim yaşandığını kaydeden Güner, “Ancak değişmeyen olgu çevre sorunlarının kendisi olmuştur. Tüm iyi niyetli çabalara rağmen, küreselleşmenin yansımaları doğal varlıklar ve insanlık üzerinde yeni bir kabus yaratmıştır. 18. yüzyılda başlayan sanayi devrimi, insanoğlunun doğayla olan ilişkilerinde köklü bir değişimi de beraberinde getirmiştir.” dedi.  

 

Çevre olgusunun, çevre sorunları ve bu sorunların çözümü yönündeki politikaların, son dönemde politik-ekonomik tartışmaların odağına yerleştiğini savunan Güner, “Çevre sorunlarının doğal yaşamı ve insanlığı tehdit eder noktaya gelmesi, sorunun yaşamsal önemini de ortaya koymuştur. Böylece erozyondan su kirliliğine, küresel ısınmadan radyoaktif atıklara kadar uzanan bir dizi çevresel sorun, konuya bütünsel ve çevre-bilimsel bir yaklaşımla çözüm getirme gereğini tartışılmaz kılmıştır.” dedi.

 

Anayasa`nın 56. Maddesinde, `Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir` yazdığını belirten Güner, “Daha yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğuna inanan DOĞADER, havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletenlerin yasal bir suç işlediğini ve bu suça kayıtsız kalmaması gerektiğini bugün bütün yurttaşlara tekrar hatırlatmaktadır. Çevre konusunda duyarlı olmak, bilinçli bireyler olarak yaşam sürmek, onu korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir.” diye konuştu.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00