www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğru, mahkemeyi kazandı

Doğru, mahkemeyi kazandı

8 Ocak 2014 tarihinde Bursa 3. İdare Mahkemesine yapılan şikâyetle 4 yıldır süren mahkeme Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru lehine sonuçlandı.

Türk Eğitim Sen tarafından 2014 yılında kurumlar arası nakil yoluyla ataması yapılan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru hakkında, kararın iptali için Bursa 3. İdare mahkemesine açılan dava sonuçlandı.

Bursa 3. İdare mahkemesi kararında ?Bu durumda; dava konusu işlemin tesis edildiği tarihte ilgili yönetmelikte görevde yükselmeye tabu Şube Müdürlüğü kadrosuna atanabilmek için gerekli olan şartlardan biri olan yazılı ve sözlü sınavda başarılı olma şartını taşımaması nedeniyle şube müdürü olarak atanabilme yeterliliğine sahip olmayan davacının, başka bir kişinin münhal bulunan bir kadroya Şube müdürü olarak atanmasına ilişkin dava konusu işlemin iptalini istemekte kişisel, meşru ve güncel bir menfaatin bulunmadığı anlaşıldığından, davanın ehliyet yönünden reddine karar vermek gerekmiştir? denildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, ?Bundan 4 yıl önce Sağlık Kültür ve Spor Şube Müdürü olarak çalıştığım Bursa Teknik Üniversitesi´nden İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kurumlar arası nakil yoluyla Şube Müdürü olarak atandığımda atamamın iptali istemiyle Türk Eğitim Sen tarafından açılan dava Danıştay´dan döndü ve Bursa 3. İdare Mahkemesi tekrar karar vererek haklı olduğuma hükmetti. O dönemde şahsımla ilgili yazdıkları söyledikleri her şey hala bazı haber sitelerinde ve sendikalarının resmi web sayfalarında yerini koruyor. Zahmet edip de kendi web sayfalarındaki haberi okurlarsa ne söylediklerini hatırlamış olurlar!? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19