www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DOĞRU PAZARLAMA YAPANLAR KAZANDI

DOĞRU PAZARLAMA YAPANLAR KAZANDI

İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İMOSPAK´ın düzenlediği tecrübe paylaşımı programının konuğu oldu. Uğurdağ, doğru pazarlama yapan firmaların kazanmaya başladığını ve zamanla büyüdüğünü söyledi.

İnegöl Mobilya Satış ve Pazarlama Komitesi (İMOSPAK) Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen?Tecrübe Paylaşımı? programında konuşan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektörle ilgili tecrübe aktarımında bulundu.

FUAR ÜST SEVİYEDE GEÇTİ

Programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Mobilya Satış ve Pazarlama Komitesi (İMOSPAK) Başkan Yardımcısı Varol Aydın, ?2 ay önce düzenlediğimiz tecrübe paylaşımı programımızın konuğu Halil Malkaç´tı. Bu ayki toplantımızın konuğu İMOS Başkanı, MODEF Başkanı ve işadamı Yavuz Uğurdağ aramızda. Son fuarımız üst seviyede geçti. Teşekkür ediyoruz? dedi.

1. HEDEFİMİZ İNEGÖL MOBİLYASI

Tecrübelerini anlatan İMOS Başkanı, MODEF Başkanı ve işadamı Yavuz Uğurdağ ise, ?Bizim birinci hedefimiz İnegöl mobilyasıdır. Firma olarak eski bir firmayız. 50 yıldır üretim yapıyoruz. 1989 yılından bu yana OSB´de üretime devam ettik. Teknolojiye ayak uydurarak üretimimizi artırdık. CNC´yi İnegöl´e getiren ikinci firmayız. Bu süreçleri ihracatla birlikte geliştirdik. Allah´a şükür gelinen noktada her noktaya ulaşmak çok daha kolay. 2000´li yıllardan itibaren vitrin üretimi İnegöl´de sona erdi. Bu seferde çok hızlı bir şekilde yemek ve yatak üretimi başladı. Yemek ve yatak odasına adapte olana kadar iki sene geçti. 2002´den sonra seri üretime geçildi. İhracat ayağı yoğunlaşmaya başlamıştı.?

DOĞRU PAZARLAMA YAPANLAR KAZANDI

?Her şeyin fazlası zarardır. 2002 yılında yurtdışından gelip İnegöl´e ürün alan bir yabancı işadamı, daha sonra farklı farklı illerden aldıkları ürünleri satmaya başladı. Farklı farklı illerden aldığı ürünler yüzünden kalitesi gitti, mağazası battı. Hataları nerede yaptığımızı artık bizim dönemimizde mobilyacılık yapanlar çok iyi biliyor. Değerlendirme noktasında iyiyiz. Bizden sonraki jenerasyon bizimle birlikte hızlı hareket etti. Doğru pazarlama yapanlar kazanmaya başlayarak, büyüme sağladılar.?

PAZARA GÖRE ÜRETİM YAPARSAN FİLM KOPAR

?Normalde ahşap mobilya üretiyorduk. Son dönemde Suntalem mobilya üretimi yapmak durumunda kaldık. Pazara göre üretim vardır. Birde üretimine göre pazar arama vardır. Pazara göre üretim yaparsan kendin olmaktan çıkıyorsun. Kendin olmaktan çıktığın an film kopuyor. Hâkimiyetini kaybediyorsun. Bana göre kendin olmaktan çıkmak en büyük handikaptır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01