www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Doğubayazıt´a Kardeş Eli

Doğubayazıt´a Kardeş Eli

İnegöl ile Ağrı Doğubayazıt arasında ?İki şehir Tek Yürek´ Kardeşlik Buluşmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, iki şehir arasında kurulan kardeşlik köprüsünü daha da sağlamlaştırmak için beraberindeki heyetle birlikte Doğubayazıt´a gitti. 2 günlük ziyarette 15 Temmuz Şehitleri yatılı kuran kursu açılışından, Ahmed-i Hani müzesi ve Doğubayazıt Evi ziyaretine, Diyadin´de jeotermal su ile üretim yapılan seraların ve sağlık turizmi için olmazsa olmaz olan kaplıcaların görülmesinden Doğubayazıt halkıyla bütünleşmeye kadar birçok etkinliğe imza atıldı. Doğubayazıt´a yaşanan değişim ve dönüşüm de bu ziyaretle yerinde görülmüş oldu.

DOĞUBAYAZIT ŞEHİR OLGUSUNA KAVUŞUYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz Pazartesi günü beraberinde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve işadamlarıyla birlikte Doğubayazıt´a ziyaret gerçekleştirdi. Kardeşlik buluşmaları kapsamında yapılan 2 günlük ziyarette, Doğubayazıt´ın tarihi mekanları ziyaret edildi. Bunun yanı sıra 2 günlük ziyaret sırasında farklı tesisler ziyaret edilirken, İşadamı Metin Baydar´ın destekleriyle yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Kız Kur´an Kursunun açılışı da yapıldı.

TARIM VE SAĞLIK TURİZM MERKEZLERİ GEZİLDİ

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan tarafından karşılanan İnegöl heyetinin ilk durağı Ağrı Diyadin ilçesi oldu. Ağrı Diyadin Kaymakamı Olgun Öner eşliğinde jeotermal su ile üretim yapılan domates seraları gezilerek çalışmalar hakkında bilgiler alındı. Bölge ekonomisine artı bir değer sunacak bu güzel oluşumun diğer alanlara da yansıması temennisiyle geziye devam eden İnegöl heyeti, daha sonra sağlık turizmi açısından büyük bir önem taşıyan Diyadin Kaplıcalarını ziyaret etti.

 

DOĞUBAYAZIT´A DEĞER KATAN TARİHİ VE TURİSTİK YERLER ZİYARET EDİLDİ

Kardeşlik bağlarının daha da artması adına gerçekleştirilen Doğubayazıt ziyaretinin sonraki durağı ise Tarihi İshakpaşa Sarayı oldu. Doğubayazıt´ın en önemli simgelerinden biri olan İshakpaşa Sarayı ve ardından Ahmed-i Hani Müzesi ile tarihi dokusuyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Eski Doğubayazıt Evi, Kaymakam Ulaş Akhan nezaretinde gezdirildi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KIZ YATILI KURAN KURSU AÇILDI

Doğubayazıt ziyaretinin ikinci gününde ise, işadamı Metin Baydar´ın destekleriyle yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Kız Kur´an Kursunun açılışı geçekleştirildi. Doğubayazıt eşrafının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılışta birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Dualarla açılışı yapılan kız kuran kursunda eğitim alan öğrencilerle bol bol sohbet edildi.

DOĞUBAYAZIT HER AÇIDAN KENDİNİ YENİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Doğubayazıt´ta Başkan Taban, Kaymakam Ulaş Akhan ile birlikte çarşı esnafını da ziyaret etti. Doğubayazıtlı vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet eden, onların talep ve görüşlerini dinleme fırsatı bulan Başkan Taban ve beraberindeki heyet, Doğubayazıt ziyaretinde kendilerine eşlik eden Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan´ı da makamında ziyaret etti. Her açıdan kendini yenilemeye devam eden şehir hakkında istişarelerin yapıldığı ziyarette, İnegöl ve Doğubayazıt arasında kurulan kardeşlik köprüsü masaya yatırıldı.

?İki şehir Tek Yürek´ sloganıyla gerçekleştirilen Doğubayazıt ziyareti, İnegöl heyetinin dolu dolu geçirilen iki günün ardından İnegöl´e dönmesiyle son buldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71