www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

DOKTOR´A ŞİDDETE 16 AY

DOKTOR´A ŞİDDETE 16 AY

Bursa´da Aile Hekimi 48 yaşındaki Dr. Gökhan Erdem´e hakaret edip dövdüğü öne sürülen 40 yaşındaki Muzaffer Gürsoy´a hakaret ve yaralama suçlarından toplam 16 ay hapis cezası verildi.

Olay, Bursa´nın merkez Yıldırım ilçesi Sıracevizler Aile Sağlık Merkezi´nde geçen aralık ayında meydana geldi. Muzaffer Gürsoy, "yeni yılda ehliyet almanın masraflı ve güç olacağı" gerekçesiyle Aile Hekimi Dr. Gökhan Erdem´in yanına gidip rapor alması için ne yapılması gerektiğini sordu. Dr. Muzaffer Erdem´den, ´Aile hekiminize müracaat etmeniz gereklidir´ yanıtı alan Gürsoy sırada beklemeyip özel bir hastaneye giderek 100 lira muayene parası verip rapor aldı. Daha sonra kardeşinin aile hekimine başvuruda bulunup ücretsiz rapor alınabileceğini öğrenen Gürsoy sinirlenip, gittiği aile hekimliğinde, Dr. Gökhan Erdem´e, ?Kardeşim ücretsiz rapor aldı. Ben ise seninle konuştuktan sonra özel hastaneye giderek aynı raporu 100 lira vererek aldım. Bu parayı bana ödeyeceksin´ dedi. Dr. Gökhan Erdem´in, ?Sırada bekleseydiniz sana da ücretsiz rapor verebilirdim. Gittiniz´ sözlerine sinirlenen Gürsoy, hakaret ettiği doktora kafa atarak yaraladı. Olay sonrası darp raporu alan Erdem´in şikâyeti sonrası yakalanan Muzaffer Gürsoy çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında Bursa 5´inci Asliye Ceza Mahkemesi´nde ´Basit yaralama´ ve ´Hakaret´ suçundan dava açılan Muzaffer Gürsoy´un karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. 

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Gürsoy, "Aile Hekimi olarak çalışan Gökhan Erdem´in yanına gidip, ehliyet almak için raporu nasıl çıkartılacağını sordum. Bana, ?aile hekimine müracaat etmen yeterlidir´ dedi. Bende dışarıda beklemeyip özel hastaneden 100 lira muayene parası ödeyerek aynı raporu aldım. Daha sonra sağlık ocağından ücretsiz olarak o raporun alınabileceğini öğrendim. Doktorun yanına gittim. Ona kafa atmadım. Sadece çarpıştık. Suçsuzum? dedi.

Sanıktan şikâyetçi olduğunu söyleyen Dr. Gökhan Erdem ise savunmasında, ?Olay günü izinli olan arkadaşımın hastalarına da ben bakıyordum. Yanıma gelen ve isminin daha sonra Muzaffer Gürsoy olduğunu öğrendiğim kişi ehliyet için nasıl rapor alınacağını sordu. Ben de, aile hekimine başvurmasının yeterli olacağını söyledim. O gün kendisi muayene olmayıp özel hastaneye gitmiş. Bir hafta sonra yanıma gelip benden hastaneye verdiği 100 lirayı istedi. Sonra da hakaret edip kafa attı" dedi.

Mahkeme hâkimi duruşma sonrası Muzaffer Gürsoy´a hakaret suçundan 5 ay,  yaralama suçundan ise 11 ay olmak üzere toplam 16 ay hapis cezası verdi. Mahkeme sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

Duruşmayı izleyen Bursa Aile Hekimliği Derneği (BURSAHED) üyeleri adliye sarayı önünde açıklama yaptı. BURSAHED´in Başkan Yardımcısı Dr. Mehtap Gürbüz Aslan, "Bugün arkadaşımızın davası görüldü. Şiddet cezasız kalmadı. Hakaret suçundan dolayı 5 ay, 11 ayda fiziksel şiddetten ceza aldı. Kendisi mahkeme masraflarını ödeyecek. Bu kişinin daha önceden sabıkası olmadığı için ceza 5 yıl ertelendi. Cezalar veriliyor. Bizim derdimiz cezalar yetersiz" dedi.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02