www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dolandırıcılara Dikkat

Dolandırıcılara Dikkat

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, araç alım satımlarında yaşanan dolandırıcılıklara karşı uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Serhat Erezsert, ?Son günlerde çok dikkatimizi çeken olaylardan bir tanesi dolandırıcılık çetelerinin çoğalması oldu. İnsanlar satıcının banka hesaplarına arabanın parasını yatırıyorlar daha sonra benim işim çıktı diyerek satışı almaya başkalarını gönderiyorlar. Daha sonra da bu vatandaşlardan mahkeme yolu ile parayı tahsil ediyorlar. Yani ?Ben bu adama parasını ödedim, bu adam arabayı başkasına sattı, benim paramı da vermiyor´ diyorlar. Bunlara çok dikkat etsinler. Ticaretlerini sadece sağlam çatılar altında yapsınlar. Bazen de vatandaşlar noter işlemlerini son dakikalara bırakıyorlar, oyalıyorlar. İnegöl´den bir arkadaşın arabası gitti. Banka hesabına yatıracağız diyerek yatırmıyorlar. Dolandırıcılık çeteleri epey arttı.?

ARACINIZIN BAŞINDA GİDİN

?Araç satarken şuna dikkat etsinler; araçlarının başında gitsinler. Bursa Oto Galericiler Sitesi´nde bir arkadaşımızın Subaru marka aracını çalıp götürdüler, daha sonra da muhtemelen yabancı plaka takıp yurtdışına götürdüler. Şuanda bulunamıyor. Alırken de satarken de vatandaşlar sağlam çatılar altına gitsinler.?

GALERİCİ SATARKEN DEĞİL ALIRKEN KÂR EDER

?Bugün galeriden almam bin lira pahalı olur diyorlar. Galeride bin lira pahalı olmaz, galeride piyasası belli. Araç 30 bin lira yapıyorsa galerici bu arabayı yüzde 10 kâr edebileceği şekilde alıp yine 30 bin liraya satar. Bu mantık artık bu şekilde yerleşmeli. 30 bin liralık arabayı 27-28 bin liraya alıp 30 bin liraya satar. Alırken kâr eder, satarken piyasaya göre satar. Piyasa bellidir, bunun dışına bir binici gibi çıkamazsın. Biniciler 30 bin liralık arabaya 70-100 bin lira da ister, bir şey diyemezsin anca güler geçersin. Galeride öyle değil, anca 1-2 lira aşağı ya da fazla olur, değişmez. Biz bile kendi içimizde galericiden alırken daha rahat     ediyoruz. Biniciden öyle alamıyoruz, duygusal yaklaşıyorlar? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00