DORE PERSONELİ YANGIN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

DORE PERSONELİ YANGIN EĞİTİMİNDEN GEÇTİ

OSB’de faaliyet gösteren Dore Mobilya firması, İnegöl İtfaiye Müdürlüğü işbirliği ile personeline yönelik yangın tatbikatı ve eğitimi düzenledi. Firmada çalışan 40 kişi eğitimden geçerken, fabrikada 6 kişilik yangına müdahale ve yönlendirici ekip

Mobilya firmalarında yangın riskinin yüksek olması nedeni ile Organize Sanayi Bölgesi 1. Cadde üzerinde faaliyet gösteren Dore Mobilya firması, bünyesinde bulunan personelinden 6 kişilik yangına müdahale ekibi kurdu. Firma ayrıca diğer 40 personelini de İnegöl İtfaiye Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen eğitimlerle yangın konusunda bilgilendirdi.

 

İnegöl İtfaiye Müdürlüğü eğitim sorumlusu Selçuk Şenay, Cumartesi günü Dore Mobilya fabrikasında personele hem teorik olarak, hem de pratik olarak yangın konusunda eğitim verdi. Şenay, teorik eğitimlerde firma personeline yangının çıkış sebepleri, yangına sebebiyet verebilecek ihmaller, yangın çıktığında nasıl hareket edilmesi gibi konularda bilgi verirken, pratik eğitimlerde ise fabrika bünyesindeki personelin oluşturduğu 6 kişilik yangına müdahale ekibine yangın söndürmeyle ilgili eğitim verdi.

Fabrikalarında yapılan yangın tatbikatı ve eğitimine ilişkin bir açıklama yapan Dore Mobilya firma sahibi Mücahit Şen, “Mobilya sektörü ile uğraşıyoruz. Mobilya sektöründe kullanılan malzemelerin çoğu da yanma özelliği yüksek malzemeler. Dolayısıyla bununla ilgili çalışan arkadaşlarımıza eğitim vermemiz ve bununla alakalı bir ekip kurmamız da gerekiyor. Ancak bunu bilinçli olarak yapmamız gerekiyor. Çünkü bilinçsizce yapılan yangına müdahale daha büyük facialara sebebiyet verebilir. Çalışanlarımızı bilgilendirmek için de İnegöl İtfaiye Müdürlüğü’nden eğitim talebimiz oldu. Sağ olsunlar bugün firmamıza geldiler. Kurduğumuz 6 kişilik ekibimize yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve benzeri konularda eğitim veriyorlar. Zaten iş güvenliği yasası kapsamında bu zorunluluk. Böyle bir ihtiyacı karşılaşmış olduk. Firmamızda 40 personel yangın konusunda eğitim alıyor. Bunların içerisinde 6 kişilik yönlendirici ekip dediğimiz ana müdahale ekibimiz de yangına müdahale konusunda ayrıca eğitim alıyor” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00