DÖRTÇELİK TÜBİTAK´I SALLADI

DÖRTÇELİK TÜBİTAK´I SALLADI

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK´ın Eskişehir´deki proje yarışmasında ?Büyüdüm? oyun projesi ile 3. Oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi´nde (ESOGÜ) düzenlenen, TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Eskişehir Bölge Finali Sergisi, proje sahiplerinin ödüllerini almasıyla sona erdi.Kapanış törenine; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. HASAN Gönen, İl Milli eğitim Müdürü Necmi Özen, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

ZİYARETÇİ AKINI

Ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Eyüp Artvinli, yaptığı konuşmasında, en iyi 100 projeyi sergilediklerini söyledi. Artvinli, ?Sergiyi şimdiye kadar 8 binden fazla kişi ziyaret etti. Burada birinci olanlar, Ankara´daki Türkiye finaline katılacaklar. Ben şimdiden birincilerimize başarılarak diliyorum" dedi.

 

TÜRKİYE´Yİ ULUSLARARASI ALANDA TEMSİL EDECEK

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, 20 birinci proje arasından Türkiye´yi uluslararası alanda temsil edecek çalışmaların da yer almasını temenni etti.

 

GÖREVİMİZ GENÇ BEYİNLERİ YETİŞTİRMEKTİR

ESOGÜ olarak anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Rektör Gönen ise, ?Biz eğitimcilerin görevi genç beyinleri yetiştirmektir. ESOGÜ, bilim ve teknoloji konusunda, elindeki tüm imkânları seferber etmektedir. Ödül almış, almamış yarışmaya katılan bütün gençleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu

 

?BÜYÜDÜM? 3. OLDU

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri Ömer Faruk Gül, Barış Bayrak ve danışman öğretmenleri Salih Okan Soğancıoğlu bilgisayar kategorisinde katıldıkları, Android işletim sistemi tabanlı bilişsel terapi içeren ?Büyüdüm? oyun projesi ile bilgisayar dalında 3. oldular. 

 

BİLİM ŞENLİĞİ FİNALLERİNE KATILACAKLAR

?Büyüdüm? projesi ile Eskişehir´de 3´üncülük ödülü alan ekip oyunda yapacakları yeni güncellemeler ile 6-8 Mayıs tarihleri arasında Bursa´da düzenlenecek olan Bursa Bilim Şenliği finallerine de katılacaklar.

 

PROJENİN AMACI

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve çocukların oyun merakından yola çıkılarak geliştirilen cep telefonu oyununda, çocukların gündelik hayatta karşılaşacakları sorunlara çözüm yolları bulabilmesi, düşüncelerinin olumlu yönde geliştirilmesi ve ev ortamında, eğlenerek iyi bir davranış dönüşümü gerçekleştirilmesi amaçlandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07