www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dörtçelikli Öğretmenler Avrupa Yolcusu

Dörtçelikli Öğretmenler Avrupa Yolcusu

İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?Teknik Öğretmenlerin 3D Yazıcı Eğitimi´ başlıklı proje, Avrupa Projeleri arasında kabul gördü. 36 bin Euro´luk destek alma hakkı kazanan 15 öğretmen proje kapsamında Çek Cumhuriyeti

?Teknik Öğretmenlerin 3D Yazıcı Eğitimi´ konulu projelerinin bin 944 proje arasında 67 puanla kabul edildiğini ifade eden İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, ?Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü´nün AB hibeli Erasmus Plus Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faali kapsamında 2017 yılı teklif çağrısı döneminde İnegöl Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, başvurusunu yaptığımız kurumumuza ait ?Teknik Öğretmenlerin 3D Yazıcı Eğitimi? başlıklı projemiz, bin 944 proje arasında 67 puanla 520 proje arasında kabul görmüştür. Toplam proje bedeli 17 milyon 235 bin 285 Euro olan miktarda, projemize düşen pay 36 bin Euro´dur. Okulumuz Makine Teknolojisi Alanı ile Giyim Üretim Teknolojisi Alanına ait 16 öğretmenimizin katılacağı proje Çek Cumhuriyetinde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 3 grup halinde 15´er günlük eğitimlerle gerçekleştirilecektir? dedi.

60 SAATLİK KURS

Bu eğitim için okuldaki öğretmenlerin 60 saatlik İngilizce kursu alarak İngilizcelerini pratik yaparak çalıştıklarını ifade eden Demir, ?Bu kurslar akşam saatlerinde ve hafta sonu olarak düzenlenecektir. Öğretmenlerimize sürekli yenilenen ve gelişen teknolojiyle birlikte Teknik Öğretmenlere 3D yazıcılarını tanıtıp, program yapmak ve kullanmayı öğretmek amacıyla yola çıktığımız bu projede, klasik üretim tezgahları ile yapılamayan portatif veya numune ürünlerin 3 boyutlu olarak modellemek en büyük kazanımız olacak. Bu projenin öğrencilere yansıması ise, günümüz piyasasında kullanılan bu yeni üretim şeklinin öğrenciye aktarılması ve okulumuza bu cihazın kazandırılması durumunda, çekilen bütün zorluk ve sıkıntılar ortadan kalkmış olacaktır. Projemizin öncelikle okulumuza ve İnegöl Milli Eğitimine hayırlı olmasını temenni eder, katılımcılara başarılar dilerim? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87