DOSTUM Hedefine Ulaşıyor

DOSTUM Hedefine Ulaşıyor

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hafta sonu Bursa, Eskişehir ve Antalya´da gerçekleştirilen Okçuluk, Bisiklet ve Oryantiring yarışmalarına katılan dostum sporcularının önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve doğa tutkunlarının çekim merkezi haline gelen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi gün geçtikçe kendinden daha fazla söz ettirmeye başladı. Dostum, İnegöl´ün doğal güzelliklerinin tanıtımına katkı yaparken, bünyesindeki sporcuların katıldıkları yarışmalarda İnegöl´ü en iyi şekilde temsil etmeleri ve yarışmalardan başarı ile dönmeleri İnegöl´ü bir spor şehri kimliğine bürüyor.

 Kartopu misali her geçen gün büyüyen ve farkındalık ortaya koyan etkinliklere bir bir imza atan Dostum Merkezi, bünyesindeki sporcular ile önemli başarılara imza atıyor. Hafta sonu Bursa, Eskişehir ve Antalya´da gerçekleştirilen Okçuluk, Bisiklet ve Oryantiring yarışmalarına katılan Dostumlu sporcular İnegöl´ü en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadılar.

 DOSTUM OKÇULARI HEDEFİ 12´DEN VURDU

Cesaretini Doğaya Göster sloganıyla doğa sporlarının merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(Dostum) okçuları katıldıkları şampiyonada hedefleri 12´den vurdu diyen Başkan Aktaş, ?Geçen Pazar günü Okçuluk antrenörü Erhan Çakır´ın eşliğinde Dostum okçuları Tuna Ekiz, Ömer Faruk Özkan, Süleyman Koç, Hüseyin Sağıroğlu, Yavuz Hikmet Akbulut ve Ahmet Memiş ile Marmara Bölgesi Okçuluk Şampiyonasına katılım gösterildi. Şampiyonada sporcularımız Tuna Ekiz ve Yavuz Akbulut mükemmel bir performans göstererek zorlu rakiplerin arasından sıyrılarak çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösterdiler. Finalde tek kalan Tuna Ekiz küçük bir farkla rakibinin gerisinde kaldı. Sporcularımızı performanslarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını dilerim? dedi.

 BİSİKLETÇİLER ZİRVE İÇİN PEDALLERİNİ ÇEVİRDİLER

?Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet Takımı Esbike´nin organizasyonu ile 26 Şubat Pazar günü 1´inci Bozdağ Tırmanış Yarışı Etkinliği gerçekleşti? diyen Aktaş, ?Bu güzel etkinliğe Dostum sporcuları Engin Karbacakoğlu ve Kemal Kayalı katıldı. Yarışmacılar Muttalip Mezarlığı önünden başlayarak zirveye pedalladılar. Toplam 15 km´lik eğimli ve dik parkur sporcular kıyasıya mücadele etti. Dostum sporcusu Engin Karabacakoğlu yarışın başından sonuna kadar iyi kondisyon gösterdi. Diğer Dostum sporcumuz Kemal Kayalı ise yaşına rağmen gençlere taş çıkarttı ve ön sıralarda yarışı tamamladı. Bu zor parkurlar dolu yarışma Bozdağ zirvesinde sonuçlandı. Master Erkekler kategorisinde Dostum Sporcusu Engin Karabacakoğlu zorlu rakiplerini geride bırakarak birinciliği elde etti. Dostum olarak, gençlerin spor yapması ve doğada güçlerini harcaması kötü alışkanlıklara yönelmemesi için bu tarz etkinliklere katılım göstermeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

 ORYANTİRİNGDE ÖNEMLİ BAŞARI

?İnegöl´ü doğa sporlarının çekim merkezi yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Dostum´a heyecan katacak Oryantring sporu ile şehrimizi daha iyi tanımayı ve eşsiz güzellikteki doğal güzelliklerimizi keşfetmeyi umut ediyoruz? diyen Aktaş, ?Bu kapsamda bildiğiniz üzere İnegöl´ümüzde geçen hafta Bursa Kulüpler İl Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştık. 16 kategoride 250´ye yakın sporcuyu ağırladığımız bu güzel etkinlik ile kıyasıya mücadelenin yanında birlik ve beraberlik ruhuna da vurgu yapmıştık. Kısa süre içerisinde yürüttüğümüz bu çalışmalarımızın meyvesini almak bizleri mutlu ediyor. Son olarak Oryantiring Federasyonu tarafından 23-26 Şubat tarihleri arasında Antalya´da gerçekleştirilen 2´nci Kademe Oryantiring Türkiye Şampiyonasına Oryantiring Antrenörü Tarık Şeker eşliğinde Dostum sporcuları Rabia Nur Artun, Büşra Akkuş, Hilal Oruç, Lale Han Kılıç ve Eda Çelek katılım gösterdi. Dostum Oryantiring Sporcusu Rabia Nur Artun Bayanlar 20 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, Hilal Oruç ve Büşra Akkuş Türkiye 4´üncüsü, Lale Han Kılıç Türkiye 6´ncısı ve Eda Çelekte kendi kategorilerinde Türkiye 7´ncisi oldu. Elde edilen bu başarılar bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki Türkiye Oryantiring Federasyonu 2016-2017 sezonu faaliyet programı içerisinde yer alan 5 Mart 2017 tarihinde yapılacak 14 Yaş ve altı 1´inci Kademe Mavi Grup Bölge Yarışmasına da ev sahipliği yapacağız. Kültürpark içerisinde yapılacak bu önemli organizasyona Eskişehir, Bursa, Afyon, Uşak, Bilecik ve Kütahya´dan sporcular katılacak? şeklinde konuştu.

 Aktaş son olarak, ?Dostum ile İnegöl´ün doğal güzelliklerine vurgu yapmanın heyecanını yaşarken, dostum bünyesindeki sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Elde edilen başarılar ile dostum hedefine ulaşıyor? şeklinde konuştu.

 Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07