www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Döviz Kurundaki Artış Geçici

Döviz Kurundaki Artış Geçici

Döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Sultan Döviz ve Altın A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, görülen artışın spekülatif ve geçici bir artış olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sultan Döviz ve Altın A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, ?Son 2-3 ay içinde döviz kurlarında ciddi bir yükseliş görüyoruz, gözlemliyoruz. Bunun spekülatif olduğunu söyleyenler var. Ekonominin gerçekleri ile alakalı olduğunu söyleyenler de var. ABD´nin faiz artırımıyla tüm dünyada altın ve diğer para birimleri de değer kaybediyor.  Biz elbette ki bunun spekülatifve geçici bir artış olduğunu düşünüyoruz. Özellikle seçim kararının alınmasından hemen sonra döviz kurunun yükselmesi bizdeki bu kanaatin oluşmasına sebep oldu. Ekonomik durumumuz bundan öncede çok hareketli değildi,stabil bir durum vardı. Bu seçim arifesinde ve hemen sonrasında da ekonomide bir bozulma gözlemlemiyoruz. Baktığımızda sanayide ne işçi çıkaran insanlar var, ne de işsiz kaldık diyen insanlar var. Ödemelerde de esnafımızda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Öyle bir şeyde asla beklemiyoruz. Dolayısıyla biz döviz kurlarının gelip geçici olduğunu düşünüyoruz.?dedi.

Temennimiz dövizin olması gereken seviyelere gerilemesi

 Mevcut sistemin dışında Başkanlık sistemine geçmiş bulunuyoruz. Bunun elbette dünyada da etkisi var.  Başkanımız ısrarla dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinin içerisine girmeye çalıştığımızı belirtiyor. İnşallah bunuda en kısa sürede yakalayacağız. Çünkü artık bilgiyi üretiyoruz, ürettiğimiz bilgi ile beraber kendi sistemimizi kuruyoruz. Dünyada başka Başkanlık sistemleri var ama bizimki yapılanmasıyla, her şeyiyle kendimize özgü bir sistem. En kısa sürede bunun semeresini alacağımızı düşünüyorum. Bazen belki iddialı da konuşuyoruz. Bizimle uğraşacaklar, bizi sosyal olarak birbirimize düşürmeye çalıştılar, başaramadılar, 15 Temmuz darbe planını uygulamaya çalıştılar, başaramadılar. Ekonomik olarak bizi bunaltıp bizi birbirimize düşürmeye, yönetimimiz hakkında yanlış düşünmeye sevk etmeye çalışacaklar, bunu da başaramayacaklar. İnşallah biz birlik ve beraberlik içinde oldukça herkes kendi işini en güzel şekilde yapmaya çalıştıkça, daha güzel günler olacağını düşünüyorum. Elbette döviz kurlarının yüksek olması cari açık veren bir ülke olarak bizi doğrudan etkiliyor. Cari açığımız olduğu için maliyetlerimiz doğrudan artıyor. Başta enerji, akaryakıt olmak üzere bu zamanla gıdaya da yayılıyor. Temennimiz en kısa sürede döviz kurunun olması gereken seviyelere gelmesi ve enflasyona olan etkisinin de azaltılması konusundadır? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29