DÖVİZİN YÜKSELMESİ ENFLASYONU TETİKLEDİ

DÖVİZİN YÜKSELMESİ ENFLASYONU TETİKLEDİ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 2011 yılı enflasyonunun Merkez Bankası’nın yılbaşında belirlediği hedefin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, “Enflasyondaki yükseliş son çeyrekte başladı. Ekonomi yönetimi cari açığı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 2011 yılı enflasyonunu değerlendirdi. Metin Anıl 2011 yılı enflasyon rakamlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada hedeflerin üzerine çıkan enflasyonun son aylardaki piyasa beklentilerine uygun gerçekleştiğini de belirterek, “Aşırı değerli TL nedeniyle cari açığımız çok arttığı için dövizin yükselmesinin olumlu yanları oldu. Bu sayede dış ticaret açığımız kapanmaya başladı böylece cari açık da azalıyor” şeklinde konuştu.

 

Metin Anıl açıklamasında reel sektörün gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi için ekonomi yönetiminin dengeli politikalar uygulaması gerektiğini de söyledi. Yeni süreçte döviz, faiz dengesinin gözetilmesini ve iç piyasada durgunluğu önleyecek politikalar geliştirilmesini isteyen Anıl, “Avrupa’nın krizin içinde boğulduğu süreçte, Türk ekonomisi oldukça canlıdır. Bunun nedeni müteşebbislerin yeni pazarlara açılmasıdır. İhracatımızın daha da artması için sıkıntılı Avrupa pazarı yerine gidilen yeni pazarlara ekonomi yönetiminin reel sektörü destekleyecek politikalar uygulamasını bekliyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68