DR. Ender Saraç İnegöllülerle Buluştu

DR. Ender Saraç İnegöllülerle Buluştu

İnegöl Belediyesi, Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerinin konuğu Dr. Ender Saraç oldu. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, “Sağlıklı Yaşam ve Beslenme” konulu seminerde İnegöllülere önemli mesajlar verdi.

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde Dr. Ender Saraç sağlıklı bir yaşamın püf noktalarını paylaşarak, egzersizin önemine vurgu yaptı.

 

İnegöl Belediyesi, günümüzün önemli sorunlarından biri olan sağlıksız beslenmeye dikkat çekmek adına Türkiye'nin alanındaki en önemli doktorlarından olan Ender Saraç'ı İnegöllülerle buluşturdu. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen " Sağlıklı Yaşam ve Beslenme" konulu seminere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

 

Türkiye'de sağlıklı bir toplumun oluşmasında yaptığı akademik çalışmalar ve hazırladığı televizyon programlarıyla katkı sağlayan Dr. Ender Saraç, bedensel ve ruhsal sağlığın öneminden bahsetti. Dr. Saraç, "Kendimize iyi bakmakla yükümlüyüz. Birinci kural doğru seçim yapmaktır. 'Bundan sonraki günlerimi mutlu, huzurlu, sağlıklı yaşayacağım ve kötü alışkanlıklarımdan da kurtulacağım. Kendime çok iyi bakacağım' diye kendimize söz verelim. Kendimize çok iyi bakmak zorundayız" diye konuştu.

 

Herkesin hayatında mutlaka egzersizin olması gerektiğini ifade eden Dr. Saraç, "Obez olmayacağız, mutlaka egzersiz yapacağız. Maalesef çok hareketsiz yaşıyoruz. Erkeklerimiz de kadınlarımız da tembelleşti. Erkekler direnç egzersizi yapmalı, ağırlık çalışmalıdır. Kadınlarımıza da lütfen hareket edin diyorum. Büyüklerimiz ok atardı, at binerdi, odun keserdi, doğum yapar üç gün sonra tarlada çalışırdı, odun taşır soba yakardı" dedi.

 

Bedeni toksinlerden ayırmanın yanı sıra ruhun da toksinlerden arınmaya ihtiyacı olduğuna değinen Dr. Saraç, ruhu arındırmak için tefekkür yapmak gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Ender Saraç daha sonra vatandaşların da katılımıyla ruhu arındırmaya yönelik olarak 10 dakikalık bir meditasyon seansı gerçekleştirdi. Program dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu. Program sonunda İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Dr. Ender Saraç’a hediye takdiminde bulundu.

 

 

 



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68