www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

DUALAR ŞEHİTLER İÇİN

DUALAR ŞEHİTLER İÇİN

Ülkemizde yaşanan terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri için dün gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından ülkemizin huzur ve güvenliği için dualar yapıldı.

 

İnegöl´deki STK´lar tarafından terör olaylarında yaşamını yitiren asker ve polislerimiz için organize edilen Gıyabi Cenaze Namazı dün İshakpaşa Camii´nde yaklaşık 100 farklı STK temsilcisinin de aralarında bulunduğu 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

YAPICI OLMAMIZ GEREKİYOR

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin yanında yer almamız gerekiyor. Bunu yaparken yıkmamız değil yapıcı olmamız gerekiyor. Akif´in güzel bir sözü var; ?Yıkmak insana yapmak gibi değer mi verir? Onu en çolpa herifler bile emin ol becerir. Hele sen gösteriver işte kubbe diye. İki ırgatla sevinir koca Süleymaniye. Heyhat bir de yapalım dendi mi işte o zaman, bir Kanuni lazım bir de Mimar Sinan.´ Yapıcı olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, kardeşliğimizi güçlendireceğiz, şehitlerimizin ve şehit yakınlarının yanında olacağız, vatanımızın, devletimizin, güvenlik güçlerinin yanında olacağız. Ama bunu onurumuzla, vakarımızla, yapıcı olarak yapacağız. Cenab-ı Hakk dualarımızı kabul etsin, hepinizden razı olsun. Artık inşallah bu yangını söndürsün? dedi.

100´E YAKIN STK KATILDI

STK Platformu adına bir konuşma yapan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram ise, ?Gıyabi cenaze namazına 100´e yakın sivil toplum kuruluşu katıldı. Bu bir kere daha şunu gösteriyor ki İnegöllü yeri geldiğinde gözü açık, yeri geldiğinde gözü kapalı olabiliyor. Gözü açık oluyor; olaylara karşı metanetini savunacağı an. Ama yeri gelir de gözünü kapatıp bu millet, bu vatan için canını verebilir. Bunu hiç kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor. Katılan tüm kuruluşlardan Allah razı olsun? şeklinde konuştu.

 

?CANIMIZ ACIYOR?

Bayram, ?Erkekler ağlamaz diyorlar ama ağlanabilecek anlar oluyor. 92 yılında ben de tamamını Güneydoğu´ya asker gönderen bir alayda askerlik yaptım. Ben orada kaldım ama arkadaşlarımız Güneydoğu´ya gitti. Annemin ilk gelen telefonu; ?Oğlum Ahmet şehit oldu´ şeklinde olmuştu. Ben o an ağladığımı hatırlıyorum. Bu anlamda hepimiz bir şekilde bu acıyı yüreğimizde hissettik. Bazılarımız çok yakında hissetti bazılarımız akrabalık bağının uzağında hissetti ama yakında hissedenlere de söyleyelim ki inanın aynı şekilde bizim de canımız acıyor? diye konuştu.

?TERÖR EYLEMLERİNİN ANA GAYESİ PROVOKASYONA YÖNELİKTİR?

Emperyalist güçlerin desteği ile büyütülen ve maşa olarak kullanılan PKK´nın bir terör örgütü olduğunu belirten Bayram, ?Bu terör örgütünün ilk eylemi de herkes hatırlıyordur ki, Kürt asıllı bir Milletvekili Mehmet Celal Bucak´ın 8 yaşındaki oğlunun katledilmesi ile başlanılmıştır. Sonrasında 87 yılında Hakkâri´nin Uludere ilçesi Ortabağ köyünde soba içerisine koydukları bombanın patlaması sonucunda 8 vatandaşımızın can vermesi, yine aynı yıl Midyat baskınında da 10 vatandaşımızın öldürülmesi ve nice benzer olaylar ışığında bu örgütün bir taşeron olduğu ve neyi amaçladığı oldukça açıktır. Gözden kaçırılmaması gereken ve gözden geçirilmesi gereken bir husus da bu kirli savaşı körükleyenlerin kimler olduğunun açıkça ortaya konulması, sonunda da dost ve müttefik kavramının yenilenmesidir. Ortada bir gerçek var ki Lübnan´da, Afganistan´da, Irak´ta yapılan benzer çalışmalar Libya´da, Mısır´da, Suriye´de ve daha birçok İslam ülkesinde devam ettirilen kaos ortamı oluşturma çabası Türkiye´ye taşınmak istenmektedir. Terör eylemlerinin ana gayesi provokasyona yöneliktir. Bu eylemlere karşı bizler bir binanın tuğlaları gibi sımsıkı durmalıyız. Bu süreci planlayanların gayesi üzüntünün kontrolsüz bir öfkeye dönüşmesi ve ülkenin kaosa sürüklenmesidir. Aklıselim sahiplerinin, kanaat önderlerinin ve temsil yeteneği olan tüm kişilerin bu süreci doğru okuması gerekmektedir. Olaylar kontrolden çıktıktan sonra yaşanan acılar ve kayıplar daha çok büyük boyuta ulaşacaktır. Terörün arkasında emperyalizmin olduğunu tüm aklıselim sahibi insanımız bilmektedir. Sınırımızda sadece PKK değil, benzer silahlı grupların doğurduğu sonuç kaotik bir ortama hizmet etmektedir. Dualarımız ve temennilerimiz sözlerimizin kalplerde yer bulmasıdır. En başından itibaren Allah´ın rızasını kazanmak için bu vatan, bu bayrak, bu millet uğruna canlarını göz kırpmadan veren gerek askerimiz gerek polisimizin şehadetlerinin Allah katında kabul olduğunun dair inancımızlahepsini rahmetle anıyoruz. Geride kalan kederli ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Umuyoruz ki onların akan kanlarının suladığı bu topraklarda birlik ve beraberlik yeşerecek, güzel günler gelecektir. Allah hepinizden razı olsun? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19