DUALAR YETİMLER İÇİN

DUALAR YETİMLER İÇİN

İnegöl´de ve dünya genelinde bulunan tüm yetimler ve Ümmeti Muhammed için 700 bin salavat, 700 bin Kelime-i tevhit ve 70 hatim gerçekleştirilecek.

 

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve İnegöl İHH yetkilileri, dün Müftülük makamında bir araya gelerek proje ile ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

700 BİN SALAVAT, 700 BİN KELİME-İ TEVHİT, 70 HATİM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı, ?İHH İnsani Yardım Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bir protokol imzalanmıştı. Bu protokol çerçevesinde her Kur´an Kursunun,her sınıfın bir yetimi var, her caminin bir yetim kardeşi var projesini daha önce başlatmıştık. Bu projemiz devam etmektedir. Şimdi ise İnegöl İHH ile İnegöl Müftülüğü arasında yetimlerimizle ilgili bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde yetim Peygamberin ümmetinin yetimlerinden İnegöl´de 700 tane yetimimiz var. Dünya genelinde ise 400 milyon civarında yetim var. İlk önce Peygamber Efendimizin aziz ve pak ruhları başta olmak üzere yetimlerin babalarının ve geçmişlerimizin ruhları için 700 bin salavat, 700 bin kelime-i tevhit ve 70 hatim kampanyası başlattık. 700 sayısının sebebi İnegöl´de 700 yetimimiz olmasından dolayıdır. Nasipse Miraç gecesine kadar bu kampanyamız devam edecek. Miraç gecesi İshakpaşa Camii´nde toplu halde duamızı yapacağız? dedi.

MÜSLÜMANLARA KARŞI SOYKIRIM YAPILIYOR

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, ?Tevhit ve Vahdet konulu bir Kutlu Doğum haftasını geride bıraktık. İnsanı yücelten anlayışımızı ?Gelin birlik olalım´ üst levhasında birleştirmiştik. Tanış olalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz ruhunu insanımıza aşılama niyetindeydik. Peygamber Efendimizin ümmeti bugün perişan vaziyette. Her gün 100 binleri aşmış olan yetim sayısına yeni yetimler ekleniyor. Oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Filistin´de, Suriye´de, Irak´ta, Myanmar´da, Doğu Türkistan´da, Güneydoğu´da, dünya coğrafyasının her bölgesinde Müslümanlara karşı bir soykırım söz konusu. Bunların en çoğunu masum çocuklar, mazlum anneler ve mahzun ihtiyarlar çekmektedirler.Binlerce insanın ölmesi, varil bombalarıyla toplu soykırıma uğramaları ve geride yetim, dul, engelli, sakat, uzuvları kopmuş, evsiz, barksız perişan bir milletin doğuşunu seyrediyoruz. Türkiye´miz, hayırsever halkımız, idarecilerimiz bu durumdaki insanlara gerek kol kanat geriyor, gerek sahip çıkıyor, gerek onları himaye etme gayretinde oluyorlar. Halkımızla, STK´larımızla, devletimizle Türkiye olarak tek yürek olup bu yaralar sarılmaya çalışılıyor ve yetim Peygamberin yetimleri hami olarak bizi buluyor, bize sığınıyorlar. Bu bir nevi insanlığın samimiyet sınavıdır. Bugün insanlık Hıristiyanlar, Yahudiler ve tüm Batı olarak bu sınavdan kalmışlardır. Bu insanlık sınavıdır. Ümmeti Muhammed içerisinde sınavdan kalanlar olmasına rağmen memleketimiz içerisindeki insanlarımız bu sınavı alnının akıyla vermektedirler. Ümmeti Muhammed biliyor ki;?Yetimi itip kakma, hor görme, onlara sahip çık´ diyen rableri ahrette bunun hesabını soracaktır. Cennette dip dibe komşu olacağız diyen Peygamberin müjdesine kulak veren Ümmeti Muhammed, Peygamber komşusu olma adına yetimlerine sahip çıkmaktadır? dedi.

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Yetimhanelerle yetimlerin huzurunu sağlayacak yerlerin tesis edildiğini belirten Güzel, ?Kimisine su kuyuları açılıp hem dini hem mesleki açıdan topluma kazandırılmaları, ruh dünyalarında gerçekleşen yırtılmaların tedavi edilmesine gayret ediliyor. Yapılacak çok şey, üstlenilecek çok görev var. İcra edilecek çok büyük sorumluluklar var. Bu sorumluluğu hakkıyla yerine getiren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tüm kardeşlerimizi buraya yardıma çağırıyorum. İHH ile birlikte bir kampanya başlatmıştık. Yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Gerek yurt dışından gerek İnegöl içerisindeki yetimlerimiz olarak her caminin ve Kur´an kursunun bir yetimi olsun kampanyasına halkımızdan katkıda bulunanlar oldu, bu devam ediyor. Hala katılmak isteyen kardeşlerimizi bu hayırda yarışa davet ediyoruz. Bununla beraber Miraç kandilinde hem İnegöl´de bulunan 700 yetimimiz hem dünya coğrafyasındaki 400 milyon yetimimiz için ve onların ahrete intikal edenleri için, onlara sahip çıkan hayırsever kardeşlerimiz ve tüm Ümmeti Muhammed için 700 bin Kelime-i Tevhit, 700 salatu selam, 70 hatim programı gerçekleştireceğiz. Duasını da inşallah İshakpaşa Camii´nde yapmış olacağız. Cenab-ı Hakk kutlu doğumun, 3 ayların yüzü suyu hürmetine Ümmeti Muhammed´e imdat eylesin, birlik ve beraberliğimize vesile kılsın? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32