DÜĞÜM ÇÖZÜLEMEDİ

DÜĞÜM ÇÖZÜLEMEDİ

İnegöl´de geçtiğimiz Ocak ayında alkol alan gençler ile zihinsel engelli bir gencin darp edilmesi sonrasında çıkan kavgada öldürülen 25 yaşındaki Tamer Y.´nincinayet duruşması görüldü. Duruşma sonucunda sanıklardan Hamdi K., Adli Tıp Kurumuna sevk edilirk

17 Ocak 2016 tarihinde İnegöl´de işlenen cinayetin tutuklu sanıkları Ali Ş., Mert S. ve Hamdi K.´nın İnegöl ağır ceza mahkemesinde yargılanmalarına devam edildi.

TELEFONLA ARAYIP OLAY YERİNE ÇAĞIRDILAR

Sanık Ali Ş.´nin müdafi huzurunda verdiği savunmada şu ifadelere yer verildi; ?Sanık Mert´in telefonla araması neticesinde müvekkilim olay yerine gitmiştir. Kasten öldürme suçundan yargılanmaması, yardım suçundan sorumlu tutulması, müvekkilimizin tahliyesini talep ediyoruz?.

KAFASINA DARBE ALDI

Sanık Hamdi K. da müdafi huzurunda verdiği savunmada, ?Olayda müvekkilim Hamdi kafasına da bir darbe almıştır, müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz? ifadelere yer verildi.

CEZAEVİNDE SORU SORMUŞLAR

Sanık Hamdi K. ayrıca bir savunma daha yaptı. Cezaevinde yaşadığı olayı anlatan Hamdi K., ?Mert´in koğuşunda kalmış olup daha sonra benim koğuşuma nakledilmiş olan bir şahısla otururken bana Mert´i tanıyıp tanımadığımı sordular. Hangi Mert diye sordum? Onlar da ?cinayet suçundan yatan´ dediler ve böylece Mert´in cinayet suçlamasını kabul ettiğini ve bana suçlamayı attığını söylediler. Tanıklık yapmayacaklarını da ifade ettiler? dedi.

 

BEYANLARI KABUL ETMİYORUZ

Sanık Mert S.´nin müdafi savunmasında, ?Sanık Hamdi´nin bu celse yapmış olduğu beyanlarını kabul etmiyoruz. Kendisi daha ilk celselerde bıçağı ben salladım diye ikrarda bulunmuştu. Onlar tutuksuz iken müvekkilimizin aylarca tutuklu kalmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Tahliyesini talep ediyoruz? dedi.

?EVLADIMIN KATİLİ O´DUR?

Bıçaklanarak öldürülen kuaförün babası İbrahim Y. de mahkemeye katıldı. Gözü yaşlı baba İbrahim Y., ?Hamdi neredeyse ben yaptım diye suçlamayı üzerine alıyordu. Suçlamayı onun üzerine yıkmaya çalışıyorlar? dedi.

HAMDİ ADLİ TIBBA SEVK EDİLDİ

Mahkeme Sanık Hamdi K.´nın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için Ekim ayında İstanbul Adli Tık Kurumuna sevk edilmesine, 3 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 17 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07