https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

DÜĞÜNLERE KORKARAK GİDER OLDUK

DÜĞÜNLERE KORKARAK GİDER OLDUK

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, düğünlerde gerçekleştirilen magandalıklar sonucunda bir hafta arayla 3 müzisyen Roman vatandaşın yaralandığını belirterek; ?İnsanlar düğünlere korkarak gidiyorlar? dedi.

Roman vatandaşların insanları eğlendirmek için köylere gittiğini belirten Lekesizyiğit, sadece Roman vatandaşların değil, diğer vatandaşların da artık düğünlere korkarak gittiğini belirtti.

DÜĞÜNLERDE SİLAHA HAYIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Ahmet Lekesizyiğit, ?Önceki gün yaşanan bir diğer olayda ise bildiğiniz gibi bir Roman kardeşimiz daha maganda kurşunu ile ağır yaralandı. O yaralanmadan öncede Muhtarlar Derneği Başkanımız ile birlikte kendi derneğimizde bir basın açıklaması gerçekleştirmiş ve, ?Düğünlerde silaha hayır´ demiştik. Ama görüyoruz ki bazı insanlar halen daha düğünlerde Silah sıkmanın bir meziyet olduğunu sanıyor. Yaşanan acılara, gözyaşlarına rağmen silahlar sıkılıyor. Biz bunların yaşanmamasını arzuluyoruz. Roman kardeşlerimiz şu anda çok üzgün. Çoğu bu işten ekmek parası kazanıyor. Yaşanan bu sıkıntıların bertaraf edilmesini arzuluyoruz. Bir daha kimsenin canının yanmamasını istiyor. Biz Romanlar olarak müziğe karşı ayrı bir heyecanımız var. Eğlenmesini seven bir toplumuz. Romanları göz önüne aldığımız zaman hemen hemen hepsinin müzik aletlerine olan yatkınlıklarını görüyoruz. Bu anlamda çoğu Roman kardeşimizin mesleği de müzisyenliktir. Şimdi geldiğimiz nokta bizleri çok tedirgin ediyor ve çok üzüyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Sarıpınar Köyü´nde düğün eğlencesinde 2 kardeşimiz maganda kurşunu ile yaralanmıştı. Yaralanan Roman kardeşlerimizden birisinin durumu çok ağırdı. Şevk konusunda çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk ve İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın devreye girmesi ile sorunlarımız çözülmüştü. Ben Alinur Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun.?

SAYISIZ İNSAN ZARAR GÖRÜYOR

?Sadece birkaç günde yaralanan 3 insan var ortada. Ülke genelinden bahsedersek bu konu nedeni ile sayısız insan zarar gördü. İnegöl´de bu olanların yaşanmasından sadece Roman vatandaşlar değil diğer vatandaşlar da etkileniyor. İnsanlar düğüne eğlenmeye giderken, şimdi ise ?Acaba bir şey olur mu?´,?Silah sıkma olur mu?´ gibi konuları düşünüyor. İnsanları eğlenceden mahrum edilmemeli. Bu iki olayda şahıslar serbest bırakıldı. Serbest bırakıldılar ama peki bu yaralanan insanlara ne olacak? Yaralandılar, evlerinin geçimini kim sağlayacak? Bu gibi konular ise şu anda konuşulmuyor hiç bile. İnsanların sağlığı ve geçimi söz konusu. Ben yaşanan hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. İlçemizin büyüklerinin de bu konularla ilgili istişarede olduğunu biliyorum. Kendilerine bu vesile ile teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50