www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dünya Literatüründeki Dönüm Noktası

Dünya Literatüründeki Dönüm Noktası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Sekreteri Yasemin Soydan, Çanakkale Zaferinin dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı bir müc

CHP İlçe Sekreteri Yasemin Soydan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Çanakkale Zaferinin halkın kardeşlik ve birlik ruhuyla verdiği onurlu bir mücadele olduğunu ifade eden CHP İlçe Sekreteri Yasemin Soydan, ?Çanakkale Zaferi; dünya literatürün de bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milleti´nin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı bir mücadelenin adıdır. Bu zafer emperyalizme karşı tarihi özgürlük ve bağımsızlık direnişine, mücadelesine sahne olduğu gibi; aynı zamanda tarihin gördüğü en büyük devrimcinin de tarih sahnesine çıkmasına vesile olmuştur. Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulmasına, Yüce Türk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaşmasına neden olmuştur. Bu savaşta da halkın güvenini kazanmış olan, efsane bir kahraman olarak halkın gönlüne giren Mustafa Kemal Atatürk´ün öncülüğünde yine bir tarihi mücadele verilmiş ve zaferle sonuçlandırılmıştır. Birinci Dünya Savaşı´nın seyrini değiştiren Çanakkale Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi, 250 bin şehit ve on binlerce gazi verdiğimiz ve topraklarımızı paylaşmak, ülkemizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesidir. Halkımızın kardeşlik ve birlik ruhuyla verdiği onurlu bir mücadeledir? dedi.

 

GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Anadolu halkının, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğindeki bu var olma mücadelesini kısıtlı imkânlarla savaşarak kazanma başarısını gösterdiğini belirten Soydan, ?Buna rağmen Çanakkale Zaferi anması için yapılan programlarda Atatürk´ün adının geçmemesi bu savaşta hiç yer almamış gibi davranılması kabul edilemez. Cuma hutbesinin konusu Çanakkale Şehitleri iken o orduyu komuta eden Başkomutanın adının, Atatürk´ün adının geçmemesi art niyet değilse nedir? Çanakkale Zaferi ile Mustafa Kemal adı Anadolu´da bayrak bayrak dalgalanmıştır. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olan Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Bugün bağımsız, onurlu ve başı dik bir Ulus olarak özgürce yaşıyor ve çağdaşlaşma yolunda ilerliyorsak, bunu gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Bu kahramanlık destanı Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü tehdide karşı verilecek mücadele için bize ilham kaynağı olmalıdır. Afrin harekâtının gerçekleştiği bugünlerde İstiklal Marşımızı, yalın Türkçemizi tartışmaya açmak, yerli ve milli söylemleri yapan iktidara yakışmamaktadır. Zaten anayasanın ilk üç maddesi değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez iken, bu milli değerlerimizi eleştirmek, milletimize hiçbir şey katmaz. Tam tersine halk arasında ayrılığı sebep olacaktır. CHP İnegöl ilçe teşkilatı olarak, acı ve gururun bir arada yaşandığı bu günde, yüce önder Atatürk´ü, silah arkadaşlarını, gazi ve şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz ve minnettar olduğumuzu belirtiyoruz? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71