www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dünya Tiyatro Günü ?OCAK? İle Kutlandı

Dünya Tiyatro Günü ?OCAK? İle Kutlandı

İnegöl Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde İnegöl Belediye Tiyatrosunun sahnelediği ?Ocak? isimli yetişkin tiyatro oyununu ilçe halkıyla buluşturdu. Gösteri sonunda Dünya Tiyatro Günü nedeniyle pasta kesimi gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi, Mart ay kültür sanat etkinlikleri kapsamında Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında, Çarşamba akşamı İnegöl Belediye Tiyatrosunun sahnelediği ?Ocak? isimli yetişkin tiyatro oyununu ilçe halkıyla buluşturuldu. Turgut Özakman´ın yazdığı ve İnegöl Belediye Tiyatrosunun sahneye taşıdığı oyun, 20.00´da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde ilçe halkı için sahnelendi.

Orta Halli Bir Ailenin Hayat Mücadelesi Anlatıldı

Tiyatro gösterisine ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Gülhan Şahin´in de izlediği; Turgut Özakman´ın toplumsal güvenden yoksun bir konumda, gündelik yaşam savaşı verme süreci içerisindeki uzlaşmanın öyküsünü yazdığı ?Ocak? isimli oyunda, salonu dolduran tiyatro severler gösteriyi ilgiyle izlediler. 1 buçuk saat süren oyunda; hayal-gerçek çatışmaları arasında orta halli bir ailenin mutlu mutsuz hayat mücadelesi anlatıldı. İzleyicileri kimi zaman güldüren, kimi zaman ise hüzünlendiren oyun, salondaki vatandaşlardan tam not aldı.

Oyun sonunda, gösteriyi izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Şahin, ?Bu akşam İnegöl´de ilk gösterimini Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Ocak isimli tiyatro oyunuyla karşınızdayız. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında sahnelenen gösteriyi ilgiyle izledik. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Dünya Tiyatrolar Gününü de kutluyorum. Gerçekten oyun çok güzeldi. Sizlere de katıldığınız için teşekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum? dedi.

Konuşmanın ardından Dünya Tiyatro Günü nedeniyle sahnede pasta kesimi gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36