www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Dünya´da 9 kişiden biri aç

Dünya´da 9 kişiden biri aç

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti. Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl ?Açlığa Son? temasıyla kutlanan Gıda Gününde, israfa dikkat çekildi.

Önemli gün ve haftalara yönelik farkındalık oluşturacak etkinlik ve ziyaretlerini sürdüren Belediye Başkanı Alper Taban, 16 Ekim Dünya Gıda Gününü de unutmadı. Başkan Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileriyle birlikte İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ziyaret etti.

 

DÜNYADA 9 KİŞİDEN 1´İ AÇ

Birleşmiş Milletler tarafından bu yıl ?Açlığa Son? temasıyla kutlanan Dünya Günü kapsamında yapılan ziyarette, Başkan, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren´e çiçek takdim etti. Ziyarete ilişkin bir açıklama da yapan Taban, ?Bugün yine bir farkındalık oluşturabilmek adına Dünya Gıda Gününü İlçe Tarım Müdürlüğümüzü ziyaret ederek kutlamak istedik. Bu farkındalığa biz de destek vermek istedik. 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kutlanmakta. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün her yıl bu tarihte farkındalık çalışmalarını izliyorsunuz. Biz de buna destek ve katkı vermek istedik. Bu yılki tema ise ?açlığa son.´ Biliyorsunuz geçen yıl 821 milyon insan açlık çekti ve bu sayı dünya nüfusunun yüzde 11´ine denk geliyor. Her 9 kişiden 1´i aç ve bu insanların çoğu sahra altı ve Güney Doğu Afrika´nın yoksul, kırsal kesimlerinde yaşıyorlar. Hamdolsun güçlü bir ülkeyiz, hükümetimi her alanda reform niteliğinde yatırımlar yapıyor. Kalınıyoruz, büyüyoruz. Artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye yolunda hızla ilerliyoruz. Çok büyük projeler bir bir hayata geçiriliyor. Yerelde de Belediyemiz eliyle ve Büyükşehir Belediyemizin, Bakanlıklarımızın katkılarıyla, kurumlarımızın destekleriyle gerçekten güzel işler yapılıyor? dedi.

 

1,3 MİLYAR TON GIDA İSRAF EDİLİYOR

Gıda israfına da dikkat çeken Taban, ?Ancak tabi şunu da unutmamamız gerekiyor; ?açlığa son´ mesajında olduğu gibi aslında gıda israfına çok ciddi anlamda dikkat çekmemiz gerekiyor. Gıdayla ilgili yılda 1,3 milyar ton gıda israf ediliyor. Türkiye´de kişi başı ortalamaya vurduğunuzda 816 gram yani kişi başı yaklaşık 1 kilograma yakın israf gerçekleştiği tespit edilmiş. Bu israfın önüne geçebiliriz. Aynı zamanda obezite de Türkiye´de refahın artmasıyla, standartların yükselmesi ve insanların gelirlerinin artmasıyla beraber insanlar çok daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Beraberinde obezite dediğimiz rahatsızlıklar da ortaya çıkıyor. Türkiye nüfusunun yüzde 32,2´sinin obez olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla bizler bu noktada bugün itibariyle hem bu konulara dikkat çekelim hem de bu konularda tüm bireylerin kendisini sorgulamasını, yeniden bu anlamdaki yaptıklarını gözden geçirmesini arzu ettik. İnşallah farkındalık oluşturabilecek bir çalışma yaptığımız umuduyla bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah israfın, obezitenin azaldığı, daha sağlıklı yaşamın sürüldüğü bir hayat olmasını temenni ediyoruz? ifadelerinde bulundu.

 

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ise ?Bu güzel günümüzde bizleri ziyaret ettiğiniz ve farkındalık oluşturduğunuz için teşekkür ediyorum. Tabi gıda insan toplumu için çok önemli bir unsur. Bakanlık olarak bizim en önemli önceliklerimizden biri güvenilir gıdaya insanların en kolay şekilde ulaşması. Neden? Çünkü sağlıklı gıda insan yaşamını etkileyen bir unsurdur. İlk üretimden son tüketiciye ulaşıncaya kadar bütün bölümlerde denetimlerimizi yapıyoruz. Bakanlık olarak biz de misyonumuz ve vizyonumuz gereği kurumumuzun bütün yetkilerini kullanarak vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamakla mükellefiz. Ziyaretiniz için de teşekkür ediyoruz? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29