DÜNYANIN 4 BÜYÜK ÜLKESİ ARASINA GİRECEĞİZ

DÜNYANIN 4 BÜYÜK ÜLKESİ ARASINA GİRECEĞİZ

Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu’nun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitim seminerine katılan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın, “2040 yılında Türkiye, dünyanın dört büyük ülkesinden biri olacak, ona göre bir nesil yetiştirmeliyiz. Herkes

Şükrünailipaşa İlköğretim Okulunun kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde Cuma akşamı Devrin Düğün Salonunda ‘Çocuklarımızı Tanımak ve Onları Doğru Anlamak’ konulu bir konferans düzenledi.

Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, öğrenci velileri de büyük ilgi gösterdi. Açıkalın, velilerle sohbet tarzı yaptığı konuşmasında hem eğlendirdi, çocuk eğitiminin püf noktalarından bahsetti.

Gerçekleştirilen programa Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu idaresi, öğretmenleri ve velileri katılırken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ile ilçemizde bunan bazı okul müdürleri de programa katılanlar arasındaydı.

‘İnegöl’ün Eğitiminde Lokomotif Görevi Sürdüren Bir Okuluz’

Program öncesi bir konuşma yapan Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Özgür Gümüş, geleceğimiz olan çocukları; sağlıklı, mutlu ve kişilikli bireyler olarak yetiştirmenin yolunun, onları tanımak ve onları doğru anlamaktan geçtiğini belirtti. 100 yıllık geçmişi olan Şükrünailipaşa İlköğretim Okulu’nun, İnegöl’ün eğitiminde lokomotif görevini sürdürmüş ve başarılı çalışmalara imza atmış bir okul olduğunu kaydeden Gümüş, “Bundan sonra da çalışkan öğretmen kadromuzla, ilgili siz değerli velilerimizle el ele, gönül gönüle daha güzel günlere ulaşacağız ve daha güzel başarılara imza atacağız. Bu inancımızı siz değerli velilerimizden, çocuklarımızın başarıya olan inancından alıyorum. Bu akşam geleceğimiz olan çocuklarımızı konuşmak için bir araya geldik. Bunu bir başlangıç kabul ediyorum” dedi.

2040 Yılında Türkiye, Dünyanın Dört Büyük Ülkesinden Biri Olacak

Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ise; kendisine has üslûbu ve esprili yaklaşımlarıyla, kendisini dinlemeye gelen velilere sohbet etti. 76 yaşında olmasına rağmen hareketli sunumu ile dikkat çeken tecrübeli eğitimci; bir çocuğun doğumundan büyümesine kadar dikkat edilmesi gereken konulara değinerek kitaplarında isminin ardına ‘Prof.’ ibaresini koyulduğuna atıf yaparak, kişinin unvandan önde geldiğini, unvanın geçici olduğunu söyledi. Millet olarak karakterli insana ihtiyaç olduğuna değinen Açıkalın, “İnsana hizmeti gönül borcu bilen, dürüst insanlara ihtiyacımız var. Dediklerinizle yaptıklarınız birbirini tutmalı. Bu eğitimle bir yere varamayız. 2040 yılında Türkiye, dünyanın dört büyük ülkesinden biri olacak, ona göre bir nesil yetiştirmeliyiz. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” dedi.

Erkekler Zeki Kızlarla Evlensin

İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam ettiğini kaydeden Açıkalın; erkeklere, zeki ve güzel bir kızla evlenmelerini tavsiye ederek çocuğun zekâsını anneden aldığını söyledi. Prof. Açıkalın; bir insan bir şeyi sevmiyorsa, Neden? diye sorulmaması gerektiğini belirterek,  “Çocuklarınızın duygularını ihmal etmeyin. Yetişme dönemlerinde ona sabredin, ceplerini karıştırmayın. 6. sınıfa gelince kamerasız bir cep telefonu alın. İleriki dönem telefonlu olacak, çocuk öğrenmeli. Öldükten sonra çocuklarınızın sizi neyle anmasını istiyorsanız onları öğretin. Anne her yönüyle ne kadar temiz olursa, çocuk da o kadar temiz olur. Çocuk daha anne karnında beslenmeye başlar, onun için hamile bayanlar çok dikkatli olmalıdır, münakaşa etmemelidir” diye konuştu.

Onlara Görev Verin

Beşikteki çocukların sesten, ışıktan uzak yetiştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aytaç Açıkalın; bebeklerin duyması, görmesi, dokunması gerektiğini belirterek “Bir çocuk çevreyle ne kadar irtibatlı ise o kadar çok öğrenir gelişir. Onları kısıtlamayın daha bebekliğinden çevreyi öğrensinler. Onlara iş verin kendileri yapsın. Beslenme alışkanlığı küçükken başlar, onları yanlış beslemeyin. Doğal ve mevsimsel yiyecekler, lifli gıdalar verin. Meyve suyu yerine elma portakal verin. Bağırsaklarını çalıştırın.”diye konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32