www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, ekonomide yakalanan başarı sonrası, tüm ülkelerin gözünü Türkiye’ye çevirdiğini söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Tanıtım Toplantısı önceki akşam Hotel Angelacoma’da gerçekleştirildi. Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, AK Parti Meclis Üyesi Adayları, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, SP Meclis Üyesi Adayları, MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Zeki Kavaz, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile mobilyacılar katıldı.

 

DAİMA HAKKIN, HALKIN, HAKLININ VE MAZLUMUN YANINDAYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD İnegöl Şube Başkanı Turgut Kani, TÜMSİAD olarak mazlumların yanında yer aldıklarını ifade ederek, “TÜMSİAD kurulduğu günden beri İnegöl`deki sanayici ve iş adamlarını, toplumun ve ticaretin değerlerini, ahlakını kendisine şiar edinerek, küresel dünya ekonomisinde kendi kategorisinde rekabet edebilme, birbiriyle işbirliği yaparak birlikte büyüme, yükselme anlayışını tesis edebilmek için mücadele etmektedir. Dünyanın en ücra köşesine dahi mal üretip ihracat yapabilecek konumda bulunan, İnegöl sanayici ve iş adamlarının bir arada bulunduğu TÜMSİAD, üyelerimizin sinerjisini öncelikle ilçemizde, kendi bölgemizde ve nihayet ülkemizde hükümetimizin 2023 vizyonununda belirtilen hedeflere ulaştırma gayretindedir. İnegöl TÜMSİAD olarak yeni yönetimimizle birlikte İnegöl`ümüzün lokomotifi olan mobilya sektöründe üyelerimiz arasında seferberlik başlattık. Üyelerimizin ürünlerinin tanıtıldığı mobilya katalogu hazırlayarak yurt içinde faal bulunan tüm şubelerimize ve üyelerimize dağıtımını yaptık. İnegöl`deki diğer sivil toplum kuruluşları özel ve kamu kuruluşları, diğer sanayici ve iş adamları dernekleri, siyasi partilerin yönetim ve teşkilatları ve medya mensupları ile sağlıklı iletişim, yoğun işbirliği içerisindeyiz. Üyelerimizin kurumsallaşma, teşkilatlanma, çağın gerektirdiği teknoloji ve bilgi donanımına sahip olma ve tam donanımlı haliyle yeni pazarlarda rekabet gücü yüksek iş adamları olmalarını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda seminerler, kurs ve konferanslar düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı iş gezileri ve eğitim programlan planlıyoruz. Üyelerimizin BEBKA, KOSGEB ve AB fonlarından hibe ve destek almaları yeni proje ve üretim yöntemleri geliştirmelerini sağlamak amacıyla bilgilendirme seminer ve kursları ile danışmanlık hizmeti sunacağız. Değerli konuklarımıza gecemizi teşriflerinden dolayı tekrar teşekkür ediyor, geçmişte İnegöl TÜMSİAD da görev alan arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 2014 yılı başında oluşan yeni yönetimimizin görev süresince hayırlı hizmetlere vesile olmalarını diliyorum. Zaman zaman ortaya çıkan küresel ve ulusal krizlerde sarsılmamak için daima ihtiyatlı olmak gerektiği her iş adamının malumudur. Ancak her ortam ve şartta ülke menfaatleri kişisel ve kurumsal menfaatlerimizin önünde tutulmalıdır. Kendi kişisel hırs ve ihtirasları uğruna ülke ekonomisini yerle bir eden oluşum ve hareketleri kınıyor, TÜMSİAD ailesi olarak daima Hakkın, halkın, Haklının ve mazlumun yanında olduğumuzu ifade ediyor, sözlerimi Hazreti Muhammed (S.A.V) in güzel bir hadisiyle bitirmek istiyorum” dedi.

 

SANAYİ VE TİCARETTE CİDDİ MESAFE ALDIK

İnegöl’ün çok dinamik bir şehir olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Sanayi ve ticarette ciddi mesafe aldı. Mobilya bizim ana kalemlerimizden bir tanesi. Geçen yıl 318 milyon dolar mobilya ihracatı yaptık. İSMOB’dan sonra en iddialı fuarını biz yapıyoruz. İş adamları dernekleri ile heyecanın üst seviyelere çıkması gerekiyor. Bunla alakalı işadamlarımız gereken çalışmayı yapıyorlar. Sanayimizin gelişmesi, ihracatımızın artması adına bir bereket olur” şeklinde konuştu.

 

İDEOLOJİK SİYASET DEĞİL HİZMET SİYASETİ YAPIYORUZ

TÜMSİAD’ın önemli bir misyon üstlendiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, “TÜMSİAD değerler üzerinden ticaret yapma konusunda çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Siyasi iktidarla birlikte güzellikleri hep beraber yaşadık. 2002 yılından itibaren, siyasi iktidarın sağlanmasıyla Türkiye’de dünya çapında örnek olan bir başarı hikâyesini yazdık. Birlik beraberliğin ne demek olduğunu gördük. 2008 yılında dünyayı saran küresel kriz, şükürler olsun Türkiye’de etkisini göstermedi. Ticaretin şartları çok önemlidir. Sizlerin geleceğe bakışınız, güveniniz çok önemli. Bu manada biz AK Parti iktidarı olarak önceliklerimizden birisi, kredi faizleri geliyor. Çarklar dönüyor. Borçlar rahatlıkla ödenebiliyor. Sanayide büyüme rakamımız yüzde 7,6. Türkiye’deki çarklar büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Biz ideolojik siyaset değil hizmet siyaseti yapıyoruz. Son yıllarda hep AR-GE ve inovasyona vurgu yapıyoruz. Ekonomik gelişmenin en önemli unsurlarından birisi de demokrasinin gelişmesidir. İnşallah 2023 hedeflerine hep beraber yürüyeceğiz. Bugünkü siyasi çalkantılarını da çok kısa sürede aşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

NE OLURSA OLSUN SANAYİCİ ÖNÜNE BAKMAK ZORUNDA

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Üyesi Kenan Kender ise, İnegöl’ün dış ticaret rakamları ile alakalı bilgi vererek, “Türkiye genelinde 105 milyar dolarlık ticaret kaybı oldu. Halk Bankası değer kaybetti. Enflasyon rakamları 9,6 oranı hedeflenmekte. Her şeye olumlu bakıyoruz. 2014 yılında ne olursa olsun sanayici önüne bakmak zorunda. Bu şehrin ihracatını artırmak, marka yapmak için ihracatçılar birliğine İnegöl’den liste seçimi için TÜMSİAD başkanımızdan destek bekliyoruz. Uludağ ihracatçılar birliğinin ağaç ve orman ürünlerinde 4,5 milyar dolar ihracat yapan bir kurumun başına sektörümüzden bir arkadaşımızın gelmesi için çalışma içindeyiz. Destek bekliyoruz” dedi.

 

İYİ YETİŞMİŞ İŞ ADAMLARI BU ÜLKENİN SERMAYESİDİR

Son olarak söz alan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ise, “Sizler risk aldınız, çalışıyorsunuz, çabalıyorsunuz, üretim yapıyorsunuz. Bizler de sizlerle kol kola girersek, bu ülkenin başka türlü düze çıkacağı yok. Ancak bunu birlikte yapacağız. İnegöl’ün marka şehir olduğunu herkes biliyor. Ülkeyi sırtlayıp götürmek isteyen insanlar, sizler, marka bir şehir oluşturmuşsunuz. Köftesi ihracata yönelik bir şey değil ama mobilyasına diyecek bir şey bulamayız. Son 10 yılda Türkiye’de güzel şeyler olduğunu görmekteyiz. Hepimizin katkısı var. Kenetlendik, Kurtuluş Savaşı verdik. Bu savaştan da çok şükür yüz akıyla çıktık. Rekorlar üzerine rekorlar kırdık. Sadece siyaset, sadece bürokrasi başarmadı bunu. Hepimiz orkestra elemanları gibi çalıştık. Bu başarı Türkiye’yi bu noktaya getirdik. Daha çok yapacak işlerimiz var. Dünyada bulunan ülkeler yüzümüze bakmış, ümitle bekliyorlar. Bütün ülkelerin gözü üzerimizde. İyi yetişmiş iş adamları bu ülkenin sermayesidir. İşadamları İnegöl’deki mobilya sektörünün üreticileri, duayenleri olarak görürlerse yanlış yaparlar. Dünya halkları zaten size böyle bir gömlek giydirmiş. ‘Bize Türkler yardımcı olur’ düşüncesindeler. Tüm dünyaya konteynırlarla mal satan konuma gelmek zorundasınız. Gezi parkı olaylarına rağmen, hala sıkıntılı döneme rağmen gelecekte de söz sahibi olan ülke Türkiye olacaktır. Dünya artık ticaret ve ekonomiyle büyüyecek. STK’ların sırtında büyüyecek. El ele kol kola verip ülkemizin ticaretini nasıl geliştirebilirizin çalışmalarını yapmak zorundayız” dedi.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İTSO Başkan Vekili Mustafa Kaynakçı, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Kastamonu Entegre yetkilisi Ayhan Salih Canikli’ye desteklerinden dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51