www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"DÜNYANIN İLK SIRASINDAYIZ"

Banka Müdürleriyle kahvaltıda buluşan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, "İnşaat sektörü dünyada ilk sırayı alan sektördür. Hangi ülkede inşaat sektörü güçlüyse, o ülke güçlü olur."dedi.

İnegöl Müteahhitler Derneği, İnegöl ve Yenişehir'de faaliyet gösteren kamu ve özel sektöre bağlı bankaların müdürleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Celal İnegöl Köftecisi'nde düzenlenen kahvaltıya İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, yönetim kurulu üyeleri ile İnegöl'de ve Yenişehir'de şubesi bulunan 26 kamu ve özel sektör bankanın müdürleri katıldı.

 İNŞAAT DÜNYADA İLK SIRADAKİ SEKTÖRDÜR

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, 5 yıl önce 17 arkadaşımla birlikte İnegöl Müteahhitler Derneği kurduk. Şuan da üye sayımız 116'ya ulaştı. İnegöl'de iş yapan, müteahhitlik yapan firmaların sayısı Ticaret ve Sanayi Odası'nın kayıtlarına göre 150 civarındadır. Bunların 116'sı derneğimizin üyesidir. Bu tür etkinliklerle birbirimizi tanımamız önemlidir. Bankacılık bizim için çok önemli. Basın ne kadar önemliyse, bankacılık da o kadar önemlidir. Basın yazmazsa siz ne yaparsanız yapın, hiç yapmamış oluyorsunuz. Onun için dernek olarak basına çok önem veririz. Derneğimizi ilk kurduğumuz basın kuruluşlarını ziyaret etmiştik. Onun için basın ne kadar önemliyse, bankalarımız da önemlidir. Bankalarımız kredi vermezse, inanın biz bir tane bile daire satamayız. Bankalar aracı oluyorlar ve bizler de ticaretimizi arttırıyoruz. Sizlerden isteğimiz şu; birçok iş dalı var, işadamı var ama inşaat sektörü dünyada ilk sırayı alan sektördür. İnşaat sektörünün olmadığı bir ülkede işsizlik olur, KDV ödenmez, vergi ödenmez. Ama hangi ülkede inşaat sektörü güçlüyse o ülke güçlü olur. Buna zaman zaman Cumhurbaşkanımız değinmiştir; ‘Türk müteahhidi ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Türk müteahhidi ne kadar çok kazanırsa Türkiye o kadar çok kazanır' demiştir. Biz de buna inanıyoruz. Türk müteahhidi kazanırken, bankalarla birlikte kazanması gerekir. Tabi ki bu da güvene dayalı. İnegöl'de derneğimize üye olan müteahhitleri bize sorabilirsiniz. İnegöl Müteahhitler Derneği yönetimi olarak derneğimize üye olan 116 müteahhit arkadaşımıza da kefiliz. O kadar özenle seçiyoruz ve kaydediyoruz. Bizler bu anlayışla çalışıyoruz. Sizlerden bankalarınızda bizlere öncelik göstermenizi, faizler de yardımcı olmanızı istiyoruz. İnegöl'de Bursa'daki bankalarla çalışan arkadaşlarımız var. Bizim Bursa'daki bir bankayla çalışmamız hem bize hem de size ayıp. Sizin bizi Bursa'ya göndermemeniz gerekiyor. Tabi ki bunlar diyaloglarla, ikili görüşmelerle, bu tarz etkinliklerle olur. Bugün ilk adımını attığımız bankacılarla toplantımızın devamı gelecektir. Ben her 6 ayda bir bu toplantıyı yapmayı planlıyorum” şeklinde konuştu.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00