DUR İHTARINA UYMAYANI KAPAN DURDURACAK

DUR İHTARINA UYMAYANI KAPAN DURDURACAK

İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarına, ‘dur’ ihtarlarına uymayıp kaçan araçları durdurmak için kullanılan çivili kapan kurma eğitimi verildi. Uygulamalı eğitimde kapandan kaçış olmadığı görüldü.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurlarına, ‘dur’ ihtarlarına uymayıp kaçan araçları durdurmak amacıyla kullanılan çivili kapan kurma eğitimi dün uygulamalı olarak verildi.

 

Ahmet Türkel Çevreyolunda verilen eğitimde; senaryo gereği hızla yol alan otomobildekiler emniyet ekiplerin `dur` ihtarına uymayıp kaçıyor. Bunun üzerine polis ekipleri aracın kaçış istikametine çivili kapan kuruyor. Bir süre sonra araç çivili kapanın üzerinden geçiyor ve kapan üzerinde bulunan metal çiviler aracın lastiklerine batınca tekerleri yavaş yavaş indiriyor. Araç yaklaşık 100 metre sonra lastikleri oturmuş vaziyette duruyor.

 

Eğitimin ardından İnegöl Emniyet Müdürü Murat Sevinç, uygulamalı olarak `dur` ikazına uymayan ve kaçan araçların yol kapanı ile durdurulmasına yönelik yönerge hakkında polislere bilgiler verdi. Atılan kapanın üzerinden geçen araçların tekerine kapandaki çivinin girdiğini ifade eden Sevinç, “Çivi lastiği patlatmıyor. Sadece zamanla havayı indiriyor. Yani kaçan şahıslar aracı terk etmek zorunda. Lastik 100 metre 200 metre sonra yere yapışıyor. Kapanı kullanım şartımız yer asfalt olsun ve yol virajlı olmasın. Çivili kapan iki tekerlekli motosiklet veya bisiklet tarzı araçlarda kullanılmıyor. 4 tekerlekli, 6 tekerlekli, 8 tekerlekli araçlarda kullanılsın. Yani silah sıkmak yerine kapanı kullanmanız faydalı. Bu kanuni bir görev. Kaçan aracı kapan atıldıysa, takip ettiğimiz araç ile mesafemizi biraz açıyoruz. Araç geçiyor. Biz ondan sonra geçiyoruz. Kapan üstünden bizde geçersek bizimde aracımızın lastiği iner” dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22