DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUMUZUN 89. YILINI TÖRENLERLE KUTLADIK

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUMUZUN 89. YILINI TÖRENLERLE KUTLADIK

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü dün düzenlenen törenlerle kutlandı. İlçe protokolü dışında vatandaşın ilgisiz kaldığı kutlamalar sabah saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı. Günün anlam ve önemini b

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü törenlerle kutlandı. İlk tören saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Terzi, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat, Siyasi Parti temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Daire amirleri, okul müdürleri, bazı oda başkanları, Dernek ve Kooperatif Başkan ve yöneticileri ile az sayıda vatandaş katıldı.

Biz Şanlı Bir Millet Ve Köklü Bir Devletiz

Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümünü kutlu olsun. Büyük kurtuluş mücadelesinde yer almış tüm şehit ve gazilerimizi, bütün büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu tarihi günü ile İnegöl’ümüz kurtuluş mücadelemizin şanlı hatıraları arasında yer almaktadır. Yüz binlerce şehit, bir o kadar da gazi ile kazanılan kurtuluş mücadelesi Türk Milletinin direnci ve inancı ile neleri yapabileceğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir. Atalarımız kanları ile bir kahramanlık destanı yazmıştır. Tüm dünya bilmeli ki, biz şanlı bir millet ve köklü bir devletiz.”dedi.

 İshakpaşa İmamı İbrahim Karaman’ın Kurtuluş salasını okumasının ardından temsili gelin, temsili komutan Bayrağımızı Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Terzi’ye verdi. Garnizon Komutanı Yarbay Mehmet Terzi ise Bayrağı öptükten sonra Kaymakam Durmuş Gençer’e teslim etti. Anıt önündeki tören, günün anlam ve önemini belirten şiirin okumasıyla sona erdi. Saat 10.00’da ise, İlçe protokolü Atatürk Anıtı önünden Hastane Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine geçerek buket takdimi ve saygı duruşunda bulunuldu. Yapılan duaların ardından ilçe protokolü AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte ilk olarak Kaymakam Durmuş Gençer’i makamında ziyaret ettikten sonra Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Garnizon Komutanlığına şükran ziyaretinde bulunuldu. İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü kutlamaları kortej yürüyüşü ve İnegöl Mehteri konseri ile son buldu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07