www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Duyarsızlık Mamamatikleri Vurdu

Duyarsızlık Mamamatikleri Vurdu

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, İnegöl´de bulunan mamamatiklerin duyarsız vatandaşlar tarafından uygunsuz hale getirildiğini ifade etti.

 İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş, mamamatiklerin kullanımı noktasında vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

 AMACINA UYGUN KULLANILSIN

Mamamatiklerin kullanımı noktasında çok büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, ?Hemen hemen hepsinde çirkin bir görüntü var. Mamamatikler otomatik mama döktüğü halde vatandaşlarımız belki duyarlı davranmaya çalışıyorlar, yemek artıkları poşet içerisine koyup mamamatiklerin mama haznesine koyuyorlar. Hem pislik hem mikrop hem de poşetin ağzı kapalıyken o poşeti açıp yemeği alması da mümkün değil? Görüntü ve sağlık anlamında çok tehlikeli... Biz diyoruz ki, mamamatikler amacına uygun kullanılsın. Duyarlı vatandaşlarımız var ama yemek artıkları uygun yerlere bıraksınlar. Mamamatiklere herhangi bir yemek artığı bırakılmasın istiyoruz? dedi.

 VAHŞİ HAYVANLAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK

İnegöl Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte vahşi hayvanların beslenmesi konusunda bir çalışma yapacaklarını belirten Ateş, ?Vahşi hayvanlarla ilgili yapacağımız çalışmalar konusunda yeni atanan Orman İşletme Müdürümüzü ziyarete gideceğiz. Vahşi hayvanların beslenmesiyle ilgili çeşitli projelerimizi kendisine aktaracağız. Malum taşıma suyla değirmen dönmez. Biz ne kadar besleme yapsak da yeterli olmaz. Bu konuda özellikle kırsal mahallelerde vahşi hayvanlarla ilgili problemler oluyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Hem kendi hem de hayvanların can güvenliği için onlardan da beslenme konusunda destek bekliyoruz. Doğal ortamları yok ettiğimiz için sokak hayvanları gibi vahşi hayvanlarda bize muhtaç hale geldi. Elbirliğiyle bu işin altından kalkabileceğimizi düşünüyoruz. Bizlerde İnegöl Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte yürütmeyi planlıyoruz? şeklinde konuştu.

 AÇ KALIRLARSA DONARAK ÖLÜRLER

Yazın bir kap suya muhtaç olan hayvanların kışın da yemeğe ihtiyaç duyduğunu belirten Ateş, ?Oldukça soğuk günler geçirmeye başladık. Her sene olduğu gibi, bu kış da vatandaşlarımızdan sokak hayvanları için ufak bir ricamız var. Yazın bir kap suya muhtaç olan hayvanlarımız, kışın da yemeğe ihtiyaç duymaktalar. Vatandaşlarımızdan ricamız, yemek artıklarını ayırmaları ve ellerinden geldiğince sokak canlarına destek olmalarıdır? diye konuştu.

 YARALI HAYVANI TERK EDİP GİTMEYİN!

Trafik kazalarında trafik sigortası kapsamında kusur tespiti yapılmasına gerek olmadan sokak hayvanının tüm tedavi giderlerinin sigorta şirketince ödeneceğini hatırlatan Başkan Ateş, ?Kış aylarına özgü olmasa da, sıklıkla karşılaşılan bir diğer durum ise, trafikte kaybettiğimiz canlarımız oluyor. Aşırı hız, hem bizleri hem de sokak hayvanlarını tehlikeye atıyor. Bu hususa da dikkat çekmemiz gerek. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde, bizler için büyük önem taşıyan emsal bir karar elde ettik. Bu kararı gururla paylaşmak isterim. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (trafik sigortası) Poliçesi kapsamında kusur tespiti yapılmasına gerek olmadan sokak hayvanının tüm tedavi giderleri sigorta şirketince ödenecektir. Bu nedenle, özellikle sürücülerimizin daha duyarlı olmasını rica ediyoruz. Sokak hayvanlarının trafik kazası sonucu tedavi giderleri trafik sigortasından karşılanabilir hale geldiğinden, sürücülerimiz, üzücü bir olayla karşılaştığında, lütfen yaralı hayvanı terk edip gitmesinler. Çoğu zaman, ufak bir yaralanma olsa dahi, kaza yerinde terkedildiği için başka araçlar altında kalarak ya da uzun süre can çekişerek hayata veda eden canlarımız oluyor. Bu hususa da dikkat etmemiz gereklidir? ifadelerini kullandı.

 Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00