DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM

İshakpaşa İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğrencileri, ?Harçlığını Paylaş, Engelleri Aş? sloganı ile başlatılan kampanyada harçlıklarını biriktirerek 2 adet tekerlekli sandalye aldılar. Alınan sandalyelerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İnegöl Zi

 

İshakpaşa İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğretmeni Meliha Mut öncülüğünde gerçekleştirilen ?Harçlığını Paylaş, Engelleri Aş? sloganlı kampanya, sınıf öğrencilerinden ve velilerinden büyük ilgi gördü. 2015-2016 eğitim öğretim sezonu başında hayata geçirilen projede sınıfta eğitim gören 28 öğrencinin destekleri sonucunda toplanan para ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2 adet tekerlekli sandalye temin edildi. Temin edilen sandalyeler dün okulda düzenlenen tören ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak kaydı ile İZED yönetimine teslim edildi.

ÖĞRENCİLERİMLE GURUR DUYUYORUM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan 3-E sınıfı öğretmeni Meliha Mut, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile çocuklarda bir farkındalık oluşturmak istedik. Hem sorumluluk bilincini vermek hem de yardımsever duygularını aşılamak amacıyla harçlıklarımızdan arta kalanları kumbaramızda biriktirerek engelli arkadaşları için 2 tane tekerlekli sandalye aldık. Okulun açıldığı tarihten itibaren bunu devam ettiriyoruz. Normalde küçük ama bizim için büyük bir konu. Öğrenciler çok istekli oldular. Büyük miktarda bütün harçlıklarını vererek katılan öğrenciler oldu. Aileler ile görüşüldü. Aileler tamamen destek verdiler. Öğrenciler projenin arkasında durdu. 400 TL´ye 2 adet sandalye aldık. Çok yüksek bir meblağ değil ama bir şeye sebep olmak, hayr getirsin diye niyet etmek amacıyla yola çıktık. Güzel olduğunu düşünüyoruz. Müdürüm, müdür yardımcılarım, velilerim ve öğrencilerimin desteği ile bu projeyi hayata geçirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum ve öğrencilerimle gurur duyuyorum. Aynı seviyedeki arkadaşlarına bir şeyler yapmak, yardımseverlik duygularını geliştirmek istiyoruz. Geçen sene de aynı şekilde bir köy okulunu ziyaret ederek öğrencilere hediyeler vermiştik. Bu projelerimizi devam ettirmek istiyoruz? dedi.

 

?ENGELLER BİRLİKTE AŞILIR?

Okul Müdürü Ömer Ankıt ise, ?Bizi millet olarak diğer toplumlardan farklı kılan en büyük özelliğimiz yardımlaşmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı bilmemizdir. Bugün ülkemizde 2 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşlerimiz varsa bu yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı bilmemizdendir. Çocuklarımıza dayanışma, paylaşma ve kardeşliği küçük yaşlardan itibaren kazandırmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde 3-E sınıfımız engelli kardeşlerine tekerlekli sandalye almak üzere yola çıkmışlar, harçlıklarından biriktirerek 2 adet tekerlekli sandalyeyi engelli kardeşlerine kazandırmışlardır. Bugün bu paylaşmayı, dayanışmayı, yardımlaşmayı gösteren kardeşlerimiz yarın büyüdüklerinde inanıyorum ki engelli kardeşleri için okullar, spor tesisleri ve spor alanları gibi birçok etkinlik yapacaklardır. Buna inancım tamdır. Emeği geçen öğretmenimize, velilerimize ve küçük yavrularımıza teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki engeller birlikte aşılır? ifadelerini kullandı.

BİZİM BAŞIMIZA DA GELEBİLİR

3-E sınıfı öğrencilerinden Ömer Katırcı ise, ?Engelli arkadaşlarımızın da gezme, görme, eğlenme hakları var. Yarında bizim başımıza gelip gelmeyeceğini Allah bilir. Bu kampanyayı arkadaşlarımıza anlattık. Onlardan da yardım aldık? diye konuştu.

HER ZAMAN DESTEKLERİNİ HİSSEDİYORUZ

Öğrencilerin yapmış olduğu bu güzel davranışın herkese örnek olması gerektiğini ifade eden İZED Başkanı Halil Peynirci, ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yapmış olduğunuz bu destekten dolayı başta okul müdürümüze, sınıf öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde biz güzel etkinlikler yapıyoruz. Ben her zaman söylüyorum; engellilerimizi yılını bir günü anmayalım. Bu engelli kardeşlerinize vereceğiniz 2 tekerlekli sandalye, iki kardeşimizi İnegöl´de gezmelerine vesile olacak. İshakpaşa İlkokulu bizlere her zaman destek veriyor. Biz İnegöl´de sizin gibi kardeşlerimizin, öğrencilerimizin, fedakâr çocuklarımızın sayesinde 2 bin 500 tane tekerlekli sandalye dağıttık. Bunlarla birlikte 2 bin 502 oldu. Her insan bir engelli adayıdır. İnşallah sizler herkese örnek olursunuz. Hayırseverler sizleri örnek alarak, siz İshakpaşa İlkokulu olarak 2 tane tekerlekli sandalye alıyorsanız, onlar 12 tane, 22 tane alsınlar. Sizlere bu güzel davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum? açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından 3-E sınıfı tarafından alınan 2 adet tekerlekli sandalye İZED yönetimine teslim edildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54