www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ebelere sürpriz kutlama

Ebelere sürpriz kutlama

21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan ebelere sürpriz kutlama töreni düzenlendi. Törende iki kardeş ebelerin

İnegöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan ebelere sürpriz kutlama programı düzenlendi. Gerçekleştirilen programda en dikkat çeken an ise 2005 ve 2007 doğumlu 2 kardeşin kendilerini dünyaya getiren Kâmile ebeye çiçek takdim etmesi oldu.

 

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR DOĞUMHANE

Türkiye'de sezaryen doğum oranlarının az olduğu yerlerden bir tanesi olduklarını belirterek konuşmasına başlayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hıdır Dalgıç, Hastalarımız çok iyi bir şekilde burada doğum yaparak gidiyorlar. Bunlar bizim için ve ilçemiz için çok önemli olan şeyler. Bir eksiğimiz vardı, hastanemiz eksikti. Hastanemiz de şuan çok güzel bir şekilde yapıldı. Doğumhane, hastanenin en güzel, Türkiye'ye örnek olan yerlerden bir tanesi. Ekibimiz çok iyi. Bu İnegöl için kazanılmış en önemli değerlerden bir tanesi. Biz bunun farkındayız. Ben 12-13 yıldır buradayım. Böyle güzel bir ortamı bırakıp başka yere gitmeyi asla düşünmüyorum. Yönetici arkadaşlarımız da bize bu desteği veriyorlar. Şuanda hastanemiz doğumhane olarak Türkiye'nin en örnek, en iyi doğumhanesine sahip” dedi.

 

HERŞEY EN İYİ ŞEKİLDE YAPILIYOR

Sezaryen konusunda Bakanlığın istediği oranları tutturduklarını belirten Dalgıç, Hedeflerimizi tutturduk. Halkımız bunun farkında olsun. Bir önyargı olmasını istemiyoruz. Buradan başka yere gidip daha iyi hizmet alırım gibi düşünmesinler. Gereken her şey burada en iyi şekilde yapılıyor” şeklinde konuştu.

 

1 OCAK'TAN BU YANA 740. BEBEK DÜNYAYA GELDİ

2014 yılında 2 bin 400 doğum gerçekleştirildiğini belirten Dalgıç, Şuanda Bursa'da en iyi olması muhtemel bir doğumhanemiz var. Altyapı olarak çok yeterli bir yer. Personel anlamında biraz ihtiyacımız var, destek bekliyoruz. Onları arkadaşlarımız tamamlamaya çalışıyorlar. Bugün itibariyle 2015 yılı içerisinde 740'ıncı bebeğimiz dünyaya geldi” diye konuştu.

 

HALK BUNUN FARKINA VARMALI

Donanım olarak son teknoloji ekipmanlarla hizmet verdiklerini belirten Dalgıç, Hiçbir eksiğimiz yok. En ufak bir sorun olduğunda yöneticilerimiz bizi destekleyerek en şekilde çözmeye çalışıyorlar. Halkın bunun farkına varmasını istiyoruz. Herkes bu hizmetin farkında olmuyor ve sanki daha iyisi varmış gibi daha farklı beklentilere giriyorlar. Biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Bunu sizden de bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

OLAĞANÜSTÜ GAYRET SARFEDİYORLAR

Hastane CEO'su Hayrettin Göçmen ise, İnegöl Devlet Hastanesi Kadın Doğum ekibi olarak her zaman kaliteli bir ekibe sahiptik ama eski hastanemizdeki fiziki şartlardan dolayı insanlarımız çok fazla tercih etmiyorlardı. Kısmen haklılık payı olan durumlar da vardı. Aynı odada 3-4 kişinin yatma durumu vardı. Biraz tercih edilme meselesi ama şuanda aynı kaliteli ekiple çok modern ve güzel bir doğumhaneye kavuştuk. Bursa'da doğumhane açısından en verimli, en modern, en geniş, en refah ve en çok personele sahip olan bir doğumhane söz konusu. Doğum sayımız arttı. Daha önce biliyorduk, İnegöllü olup da fiziki şartlardan dolayı Bursa'da farklı hastaneleri tercih ediyorlardı ama bu fiziki şartlar artık bizim lehimize döndüğü için doğum sayımız arttı. Hekimlerimiz, personelimiz ve ebelerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Bu hafta ebeler haftası olduğu için arkadaşlarımızın haftasını kutlamak için buraya geldik. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizin adınıza da onlara teşekkür etmek istiyorum. Her birinizin bir yakını mutlaka onların ellerinden geçmiştir. Hayattaki ilk acıyı popoya şaplak vurmak tarzında onlar tarafından tatmışlardır. Personel olarak biraz eksiğimiz var. Bu arkadaşlar olağanüstü gayretle bunu tamamlamaya çalışıyorlar. Bizim şöyle bir amacımız var; İnegöl Devlet Hastanesi'nin doğumhanesini ilk etapta Bursa'da sonra da Türkiye'de en kaliteli, en verimli ve en modern doğumhanelerden bir tanesi haline getirmek… Bunu başarmak için elimizden geleni yapıyoruz, her türlü destek için her yeri zorluyoruz. İnşallah bu amacımıza ulaşacağız.

 

TARİF EDİLEMEZ BİR DUYGU

Ebeler Haftasını kutlamak amacıyla bir sürpriz yaptıklarını belirten Göçmen, Burada özellikle Kâmile ebemiz tarafından doğurtulan 2 çocuğumuz, haftalarını kutlamak için çiçekleriyle beraber geldiler ve kendilerine takdim edecekler. Bu çok değişik bir duygudur. Çocuklardan biri 2005 diğeri 2007 doğumlu. Şimdi büyüdüler ve kendilerini doğurtan ebelerine çiçek takdim ediyorlar” açıklamalarında bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36