EBEVEYNLERE ÖNLEYİCİ AİLE EĞİTİMİ

EBEVEYNLERE ÖNLEYİCİ AİLE EĞİTİMİ

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi tarafından düzenleneneğitim seminerinde ?Olumsuz Arkadaş Etkisi´konusu ele alındı.

 

İlahiyatçı Eğitimci Fatma Gültekin tarafından verilen seminere fazla katılımın sağlanmadığıgözlendi. Seminerin bu haftaki bölümünün 3 ana başlık altında verileceğini söyleyen eğitimci, bu başlıkların ?Olumsuz Arkadaş Kimdir?´, ?Arkadaşlık Mekânları´, ?Olumsuz Arkadaş Etkisinin Nedenleri´ olduğunu belirtti.

 

4 OLUMSUZ ARKADAŞ TİPİ

Gültekin; ?Olumsuz arkadaş kimdir?´ başlığı altında olumsuz arkadaşlığı örnekleyen karakter tipleri hakkında bilgi verdi. Kıskanç arkadaş, kibirli arkadaş, saldırgan arkadaş ve hedonist arkadaş olmak üzere 4 olumsuz karakter sıralayan Gültekin, bu arkadaş tiplerinin arkadaşlarının üzerinde yaptığı tahribatlara örnekler verdi.

 

ARKADAŞ EDİNİLEN MEKÂNLARIN ÖNEMİ

Daha sonra ?Arkadaşlık Mekânları´ konusunageçen Gültekin, çocukların arkadaş edindiği mekânların önemine değindi. Eskiden farklı olarak artık cep telefonlarının bile yeni arkadaşların edinildiği mekânlar haline geldiğini söyleyen eğitimci, sosyal paylaşım ağlarında gelişen arkadaşlıkların niteliği ve etkileri hakkında bilgiler verdi. Okul, cafe ve mahalle arkadaşlığına da değinen Gültekin, her mekânın kendine özgü arkadaşlık ilişkilerine sahip olduğunu belirtti.

 

Daha sonra olumsuz arkadaş etkisinin nedenlerine geçen eğitimci, bu nedenleri gelişimsel dönemin etkileri, anne-baba tutumları ve aile içi ilişkiler olmak üzere 3 grupta topladı.

 

Eğitimde her konu için örnek olay, vaka analizleri, bilimsel araştırma örnekleri sunan Fatma Gültekin, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR 



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04