www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EDEBİYAT YARIŞMASI BAŞLIYOR

EDEBİYAT YARIŞMASI BAŞLIYOR

İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenecek Edebiyat Yarışması başlıyor.

Edebiyat Yarışması ile İnegöl´de öğrenimi devam eden öğrencilerin erken yaşlarda edebiyat ile tanışmaları, edebiyata teşvik edilmeleri, edebiyat dünyasında var olacak olan genç yazarların keşfedilmesi ve kendini edebiyat ile ifade eden bir neslin oluşturulması hedefleniyor.

 

ŞİİR, HİKAYE VE DENEME YARIŞMASI

İnegöllü öğrencilerin kişisel farkındalıklarını arttırmayı, kuvvetli bir yazın diline sahip olmalarını ve aynı zamanda yazma yetisi ile konuşma ve düşünme kabiliyetlerine fayda ve yarar sağlamayı amaçlayan Edebiyat Yarışması ilkokul 3. ve 4. sınıflar için şiir, ortaokul öğrencileri için hikaye ve lise öğrencileri için ise hikaye ve deneme yarışmalarından oluşacak. Her kategori için birincilik ödülünün 1000 TL, ikincilik ödülünün 750 TL ve üçüncülük ödülünün 500 TL olacağı edebiyat yarışmasına katılmak isteyen öğrenciler eserlerini 08 Şubat Cuma gününe kadar tutanak karşılığında İnegöl Belediyesi kültür sanat ve gençlik merkezine teslim edebilecekler.Dereceye giren ve müsabakaya katılan edebi metinler ise İnegöl Belediyesi tarafından çıkarılacak olan ?Bir Gençlik? isimli dergide yayınlanacak.

 

?GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ?

İnegöl´de kültür hayatına yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Edebiyat Yarışması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. İnegöl´ün sahip olduğu öğrenci potansiyelini dönem dönem gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve faaliyetler ile en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Onların en iyi şekilde donanımlı bir birey olarak yetişmeleri noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye çalışıyoruz. Şimdide İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte güzel bir yarışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şiir, Hikaye ve deneme alanında gerçekleştireceğimiz edebiyat yarışması ile genç neslimizin kendini en iyi şekilde ifade edebilmesini, öz güven kazanmasını ve edebiyat dünyasına İnegöl´den yeni isimler kazandırma adına bu yarışmayı düzenliyoruz? şeklinde konuştu.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 08 ŞUBAT CUMA

Edebiyat yarışmasının ilk-orta ve lise düzeyinde okuyan öğrencilere açık olduğunu belirten Başkan Taban, ?İlkokul 3. ve 4. sınıflar için en az 200 kelimeden oluşan şiir, ortaokul öğrencileri için en az 500 kelimeden oluşan hikaye, lise öğrencileri için en az 500 kelimeden oluşan hikaye ve deneme yarışmaları olacak.  Her kategori için birincilik ödülü 1000 TL, ikincilik ödülü 750 TL ve üçüncülük ödülü ise 500 TL´dir. Edebiyat yarışmasına katılmak isteyen öğrenciler eserlerini 08 Şubat Cuma gününe kadar yazılan edebi metinler katılım formu ile birlikte elden tutanak karşılığında İnegöl Belediyesi kültür sanat ve gençlik merkezine teslim edebilecekler. Yapılacak olan Edebiyat yarışması ile İnegöl´de öğrenimi devam eden öğrencilerin erken yaşlarda edebiyat ile tanışmalarını sağlayarak ve sevgili öğrencilerimizi edebiyata teşvik etmeyi amaçlamaktayız? dedi.

 

YARIŞMA KRİTERLERİ

Edebiyat yarışmasına ait kriterlere de değinen Taban, ?Şiir, Hikaye ve deneme yazın türlerinde ahlaki değerler, küfür, siyasi, cinsel içerikli yazılara dikkat etmek kaydıyla konu seçimi serbest olacaktır. Yazılar Microsoft Word programında, Times New Roman yazı sitilinde, 12 puntoda, her iki yana yaslı olacak şekilde, 1,5 satır aralığında yazılacaktır. Her öğrenci en fazla bir eser ile yarışmaya katılabilir. Sadece Lise düzeyinde 2 ayrı türden de katılım sağlanabilir. Her bir katılımcı isim, soy isim, okul, sınıf ve iletişim bilgilerini katılım formunda ilgili yere mutlaka yazmalıdır. Belirtilen kriterler dışında yazılan edebi metinler değerlendirmeye alınmayacaktır. Müsabakaya katılan öğrencilerin velisinden ya da vasisinden izin alınmalıdır. Müsabakaya gönderilen edebi metinler daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış ve hali hazırda devam eden yarışmalara gönderilmemiş ya da değerlendirme aşamasında olmayan özgün çalışmalar olmalıdır. Edebi metinden doğan tüm yasal sorumluluk ve yükümlülükler yazarın kendisine aittir.?

 

YARIŞMANIN FİNALİ KİTAP FUARINDA YAPILACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu komisyonlar tarafından dereceye girecek öğrencilerin belirleneceği yarışmanın finalinin ise şubat ayında gerçekleştirilecek kitap fuarında yapılacağını ifade eden Taban, ?Edebiyat dünyasında var olacak olan genç yazarları keşfetmeyi, kendini edebiyat ile ifade eden bir nesil oluşturmayı, kişisel farkındalıklarını arttırmayı, kuvvetli bir yazın diline sahip olmalarını ve aynı zamanda yazma yetisi ile konuşma ve düşünme kabiliyetlerine fayda ve yarar sağlamayı hedeflemekteyiz? diye konuştu.

 

?BİR GENÇLİK? İSİMLİ DERGİDE YAYINLANACAK

İnegöl´de edebiyat hayatına yeni bir soluk getirecek dergiyi de çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Taban, ?Edebiyat yarışması sonrası çıkarılacak ?Bir Gençlik? isimli edebiyat dergisinin ilk sayısında yarışmada dereceye giren ve müsabakaya katılan edebi metinler yayınlanacak. Ayrıca daha sonradan iki ayda bir çıkacak olan dergide yayınlanması için tüm edebi metinleri de edebiyat sevdalısı tüm İnegöl halkından beklediğimizi de bu vesile ile buradan duyurmak istiyorum. Son olarak İnegöl´de okuyan öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz Edebiyat yarışmasına tüm edebiyat tutkunlarını başvurmaya davet ediyor, tüm öğrencilerimizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00