www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

EFENDİDEN İBİŞE ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

EFENDİDEN İBİŞE ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında çocuklara yönelik olarak geçen yıl başlattığı Efendiden İbişe Değerler Eğitimi programlarına bu senede devam ediyor.

İnegöl Belediye Tiyatrosu tarafından her hafta bir okulda sahnelenen Efendiden İbişe orta oyunu ile öğrenciler hem eğleniyor hem de değerlerimizi öğrenme fırsatına kavuşuyor. Efendiden İbişe bu hafta da Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile buluştu.

HERŞEY ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN

Akademik başarı kadar, çağdaş yaşamın vazgeçilmezi haline gelen, dürüstlük, saygı, etik değerlere uyma, rahat iletişim kurma, insan ilişkilerine özen gösterme, nezaket kurallarına uyma, inisiyatif kullanma, iş disiplini, hoşgörü, temizlik, düzen gibi kavramların ön plana çıktığı günümüz dünyasında İnegöl Belediyesi de çocukların gelişimine katkı sağlamak adına çeşitli projeler ortaya koyuyor. Çocukların gelişiminde değerler eğitiminin yeri ve öneminin bilinci ile hareket eden İnegöl Belediyesi, çocuklara kültürümüzü, değerlerimizi öğretirken bunu yine Türk Tiyatrosunda önemli bir yere sahip olan orta oyunla yapıyor. Öğrenciler böylece hem kültürümüzü hem de değerlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

EFENDİDEN İBİŞE DEĞERLER EĞİTİMİ

İnegöl Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü marifetiyle okullardan gelen talebe göre dönem dönem değerler eğitimi konularını içine alacak şekilde ?´Efendiden İbişe Değerler Eğitimi´´ adlı orta oyun öğrenciler ile buluşmaya devam ediyor. Oyunda Yaramaz ve haylaz olan İbiş´in yaptığı davranışlardan dolayı Efendisi tarafından manevi değerlerimiz olan saygı, sevgi, hoşgörü, sorumluluk bilinci karşısında empati kurması mizahi bir dille çocuklara anlatılıyor. Neşeli bir atmosferde gerçekleşen oyun öğrencilerin ve oyuncuların karşılıklı diyaloglarıyla daha da eğlenceli hale geliyor.

İnegöl Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman ve İnegöl Belediyesi Tiyatro oyuncusu Tolga Örnek´in rol aldığı oyun, son olarak Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulunda 671 öğrenciye ulaşılırken, bundan sonrada bu güzel ve eğitici etkinliğin farklı okullarda yapılacak gösterilerle öğrenciler ile buluşmaya devam edeceği belirtildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,49% -0,03
  • EURO

    34,64% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2435,72% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00