EGEMENLİK MİLLETİNDİR

EGEMENLİK MİLLETİNDİR

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, getirilmek istenen sistemin kesinlikle bir rejim değişikliği değil, Cumhurbaşkanlığı sistemi olduğunu belirterek, hayır diyenlerin egemenliği millete vermek istemediğini savundu.

AK Parti İlçe Danışma Meclisi önceki akşam Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi. Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdül Kadir Karlık, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri, STK başkanları ve partililer katılım gösterdiler.

REHAVETE KAPILMAYALIM

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, ?15 Temmuz´da bir darbe girişimi yaşadık. Allah´a şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu yüce Türk milleti dik duruşu ile darbe girişimine fırsat vermediler. Allah´a hamd olsun. Askerimize, polisimize ve sivil vatandaşlarımıza bombalı saldırı düzenlediler. Amaçları milleti yıldırmaktı. Türkiye´ye diz çöktürmeye çalışıyorlar. Bu hainlere sesleniyorum; ne yaparsanız yapın siz bizi bu kutlu davamızdan döndüremeyeceksiniz, siz bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz.?dedi.

İSTİKRAR OLAN YERDE BAŞARI VARDIR

 ?Tek partili dönemlerde ülkemiz gelişim sağlamıştır?.diyen Demirel, ?Koalisyon dönemlerinde ekonomide gerileme yaşanmıştır. Koalisyon dönemlerinde gelişen olaylarda maalesef askeri darbeler gerçekleşmiştir. 94 yıllık Cumhuriyet tarihimizde 67 hükümet değişti. İstikrar olan yerde başarı vardır, gelişme vardır.Demokrasi tarihimizde hükümet sürekli değiştiği için gelişim diğer ülkelere göre daha az oldu. Başkanlık sisteminin temel amacından biri de bunu engellemektir. TBMM´de 21 maddeyle yola çıkıldı daha sonra bazı maddeler birleştirilerek 18 madde oy birliğiyle kabul edildi ve Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Anayasa değişikliğinin meclisten geçmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Destekleyen MHP Genel Başkanı ve MHP´li vekillerimize teşekkür ediyorum. Vekillerimiz üzerine düşenleri yerine getirdiler. Şimdi sıra bizde... Gecemizi gündüzüme katarak ev ev, sokak sokak gezerek Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Anayasa değişikliğini anlatacağız. 7 Haziran seçimleri öncesi kapıldığımız rehavete kapılmayalım. 7 Haziran öncesinde rehavete kapılarak bir hüzün yaşadık. Kaos ortamına girmeden 1 Kasım´da tekrar iktidara geldik ve ülkemize hizmet ediyoruz. Teşkilat mensupları olarak AK Parti Genel Merkezimiz Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi olarak değişiklikleri yapıyor, bunlar kitapçık haline getirildiğinde bizlere gelecek ve biz de sizlere ulaştırıp bunu seçmenlerimize anlatacağız. Seferden sorumluyuz, zafer Allah´tan, zafer inananlarındır. Bu inanç ve gayretli çalışmalarla başarılı olacağız. Teşkilat mensubu her arkadaşımın üzerine düşeni yerine getireceğinden şüphem yoktur? dedi.

?İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ?

Danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdül Kadir Karlık, ?İnegöl´de olmaktan mutlu ve memnunum. Samimiyetinizi görünce şevkimiz artıyor. Büyükşehir Belediyemiz vasıtasıyla İnegöl´de eğitimden sağlığa, spordan altyapıya birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. İnegöl halkının yaşam kalitesini artırma adına, daha yaşanabilir ve daha yeşil bir İnegöl adına, insanların yüzünün güldüğü, mutlu ve huzurlu olunduğu, yarınlara güvenle bakılabildiği bir İnegöl adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Rabbim yapacağımız hizmetleri daim eylesin.

?EGEMENLİĞİ MİLLETE TESLİM ETMEK İSTEMİYORLAR?

AK Parti BursaMilletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, ?Önemli bir süreçten geçiyoruz.Tüm dünyada dengeler değişiyor, dünya yeniden inşa oluyor. Ülke olarak söz sahibi olmak istiyorsak daha güçlü bir Türkiye olmak durumundayız. AK Parti iktidar olduğu günden bu yana tüm engellemelere rağmen reform niteliğinde önemli çalışmalar imza atmıştır. 14 yılda büyüyen bir Türkiye var. Siyasi ve ekonomik istikrarı kalıcı olarak tesis etme zorunluluğumuz var. Tüm engellemelere rağmen Anayasa değişikliği genel kurulda kabul edildi. Bu görüşülürken milletin kürsüsü işgal edildi. Üstelik meclisi koruyoruz iddiasıyla yapıldı. Ardından kabinler iptal edildi, milletvekilimiz konuşurken engellenmeye çalışıldı. Millete güvenmiyorlardı. Onların anlayışı; ?çobanın oyuyla benim oyum bir mi´ anlayışıdır. Egemenliği millete teslim etmek istemiyorlardı. Bunu korkularla aktarıyorlar, ?Cumhuriyet elden gidiyor´ diye ifade ediyorlardı. 367 krizinde bugün koruduklarını iddia ettikleri meclisin Cumhurbaşkanı seçmesine müsaade etmeyerek, ?Cumhurbaşkanını halka gitseniz dahi seçemeyeceksiniz´ demişlerdi. Anayasa Mahkemesi hukukla alakası olmayan 367 kararını vermişti. 27 Nisan e-muhtırası verilmişti. CHP, meclis yerine muhtıradan yana tavır sergilemişti. Ardından parti kapatma davası açıldı, laiklik-başörtüsü tartışmaları yapıldı. Cumhuriyet mitingleri gerçekleştirildi. Halkımız Cumhurbaşkanı seçiminin kriz olmasını istemiyoruz, artık Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz demişti. Getirilen sistem kesinlikle rejim değişikliği değil, Cumhurbaşkanlığı sistemidir. Milletin iradesine saygı duymaktır.?

 

ORTALAMA 14 AYDA BİR HÜKÜMET DEĞİŞTİ

?Parlamenter sistemde 65. Hükümet kuruldu, ortalama 14 ayda bir hükümet? Seçimler zamanında yapılsaydı bugün 23 ya da 24. Hükümetten söz ediyor olacaktır. Gelişim ancak siyasi istikrarın kazanıldığı zamanlarda gerçekleştirilmiştir. Bu sistem belirsizliği ortadan kaldıracak. Mevcut sistemde oy veriyor fakat hükümeti kimin kuracağını bilmiyordu. 7 Haziran´da millet sandıkta oy verdi ama hükümet kurulamadı. Yeni sistemde millet sandıkta oy vermekte ve ertesi gün hükümet kurulmaktadır. Sorunsuz Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmektedir, sorumluluğu yalnızca vatana ihanetten olacaktır. Cumhurbaşkanına yargı yolu açık olacak. Ülkemizdeki sorunları birbirinden bağımsız düşünmek yanlış olur. Bu sistem sorunların çözümünü olumlu etkileyecektir. Terörün isteği siyaseti safdışı bırakarak gerilimler oluşturmak, güveni sarsmak, sahte düşmanlıklar oluşturmaktır. Milletimiz ferasetiyle bu oyuna gelmeyecektir. En güzel örneğini 15 Temmuz´da gördük. Milletimiz hangi görüşten olursa olsun söz konusu vatan olunca cumhurun başına duyduğu güvenle teröre canı pahasına karşı koymuştur. 15 Temmuz, devlet-millet kaynaşmasının en büyük örneğidir. Halkın seçtiği güçlü cumhurbaşkanı, halkın seçtiği güçlü hükümet diyoruz. Güveni kalıcı olarak tesis edecek bir değişiklik? Bu değişiklikle ülkemiz çok daha hızlı gelişecektir. Milletimizin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz, milletimize güveniyoruz? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program soru-cevap bölümü ile devam etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51