EĞER YAKALANMASAYDIK…

EĞER YAKALANMASAYDIK…

İnegöl'de geçtiğimiz yıl işlenen çifte cinayet davasının duruşması dün yapılan mahkeme ile devam etti.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Sabri Öztürk ile Ferhat Yavuz'un öldürülmesiyle başlayan çifte cinayet davası dün yapılan duruşma ile devam etti. Sabri Öztürk ve Ferhat Yavuz'u öldürme suçlarından yargılanan İlker Alkış, Kadir Güney ve Ali Mete yapılan duruşmada bir kez daha hâkim karşısına çıktı.

UYUŞTURUCU ETKİSİNDE YAPTILAR”

Mahkemede söz alan sanıkların avukatları, müvekkillerinin cinayetleri kullandıkları uyuşturucunun etkisi altında işlemiş olabileceklerini söyleyerek rapor istediler. Ayrıca her 3 sanığın yapılan kan tahlillerinde uyuşturucu kullandıkları tespit edildi.

İKİSİNİ DE TANIMAM

Duruşmada söz alan sanıklardan Kadir Güney, Ali Mete ve İlker Alkış'ın cinayetleri kendi üzerine yıkmak istediklerini söyleyerek, Bunlar 25 yıllık arkadaşlar. Ben ikisini de tanımam” dedi.

VERİLECEK CEZAYA RAZI OLACAĞIM”

Ali Mete ve İlker Alkış daha önce verdikleri yazılı ifadelerini mahkemede tekrarladılar. Ali Mete, iddia edildiği gibi İlker Alkış'ın kendisinin 22 yıllık arkadaşı olmadığını iddia ederek mahkemenin vereceği cezaya razı olacağını söyledi.

DOSYA BİR HAYLİ KABARIK

Sanıklara söz verilmesinin ardından iddia makamı mütalaası okundu. Savcılık tarafından hazırlanan mütalaada sanıkların kasten ve planlayarak cinayet işleme, suçu saklama, nitelikli yağma ve gasp, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanma, kişiyi hak ve hürriyetlerinden yoksun kılma suçlarından yargılanması talep edildi.

EĞER YAKALANMASAYDIK…

Mahkeme sonunda sanıklardan İlker Alkış söz alarak, Kadir Güney'i tanımadığını ve Ali Mete ile birlikte Kadir Güney'in tekin biri olmadığını konuştuklarını söyledi. Kadir Güney'in başlarına bir iş açacağından korktukları için yanlarından göndermek istediklerini, ancak buna zamanın yetmediğini de sözlerine ekledi. Bu sözlerin üzerine Kadir Güney mahkeme salonunda diğer sanıklara dönerek, Asıl sizin ölmeniz lazım. Eğer yakalanmasaydık 3. cinayet ben olacaktım” diye bağırdı.

Mahkeme 15 Mayıs tarihine ertelendi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07