www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eğitim Kırsalın Ayağına Gidiyor

Eğitim Kırsalın Ayağına Gidiyor

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde kış aylarında kırsal mahallelerde seracılık, sürü yönetimi, meyve budama ve patates yetiştiriciliği alanlarında kurs v

Halk Eğitim Merkezi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde her yıl kış aylarında tarımsal seminerlerin yanında bu yıl ilk defa 4 mahallede Seracılık, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Hayvan Hastalık ve Beslenme ile Sürü Yönetimi kursları açılarak, çiftçilere tarım ve ziraat alanında ki yeni gelişmeler anlatılacak.

İLKLER YAŞANACAK

Düzenlenecek kurs ve seminerler hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, ?Her yıl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, İnegöl Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliğinde kırsal mahallelerde değişik seminerler yapıyorduk. Ama bu yıl ilk defa seminerlerin dışında değişik kurslar açacağız. Bu anlamda Cerrah Mahallemizde Seracı Kursumuz olacak. Tekke Mahallemizde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursumuz olacak. Süpürtü Mahallesinde Sürü Yönetimi Kursumuz ve Kozluca Mahallemizde Hayvan Hastalık ve Beslenme kursumuz olacak. Bilindiği gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve sürü yönetiminde desteklemeler alınabildiği için önemli kurslar? dedi.

10 MAHALLEDE EĞİTİM SEMİNERİ

10 mahallede de birer günlük eğitim seminerleri düzenleyeceklerini ifade eden Özdemir, ?Sarıpınar, Şehitler, Turgutalp ve Maden mahallelerinde meyve budama, Mesudiye Mahallesinde patates yetiştiriciliği, Boğazköy, Halhalca ve Alibeyköy mahallelerinde hayvancılık ile Dömez mahallesinde asma yetiştiriciliğiyle ilgili eğitim seminerleri vereceğiz. Bu seminerler de hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek. Bu kurslarımızı ve seminerlerimizi kış aylarında diğer kurumlarla işbirliğinde içinde gerçekleştireceğiz? diye konuştu.

YENİ TEKNOLOJİLERE ÖĞRETMEK

Kurs ve seminerlerle yaklaşık bin çiftçiye eğitim vereceklerini belirten Burhanettin Özdemir, ?Bu kurs ve seminerlerimizi düzenlememizdeki amacımız; kırsal mahallelerimizde tarımın bilinçli bir şekilde yapılması, birim alanda daha yüksek verim almayı sağlamak, aynı zamanda çiftçimizin yeni teknolojilere, tarım ve ziraat alanında ki gelişmeleri aktarmaktır. Mahallelerimizde düzenleyeceğimiz çeşitli kurs ve seminerlerle yaklaşık bin çiftçimize tarım ve ziraat alanında eğitimlerden geçirmiş olacağız? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19