www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Eğitim masrafları cep yakıyor

Eğitim masrafları cep yakıyor

2019-2020 eğitim yılı 9 Eylül´de başlıyor. Ancak, öğrencilerin ihtiyacı olan kıyafet, ayakkabı, çanta ve kırtasiye alışverişi için ödenecek rakamlar velileri kara kara düşündürüyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala Haber Yorum Gazetesi olarak okula yeni başlayacak bir öğrencinin toplam maliyetinin ne kadar tuttuğunu siz okuyucularımız ve velilerimiz için araştırdık.

Yapılan araştırmalar sonucu İlk Öğretime yeni başlayacak öğrencilerin kıyafet ayakkabı, çanta ve kırtasiye alışverişi için ödenecek ücret ortalama 700 Türk Lirası Olurken, Liseye başlayacak bir öğrencinin maliyeti ise, 1000 TL´yi aştığı öğrenildi.

İnegöl´de 2019-2020 ders yılı için, 5-6 Eylül´de uyum eğitimi, 9 Eylül´de ise toplamda 61 bin öğrenci ders başı yapacak. Bu bağlamda İnegöl´de Adnan Menderes Bulvarı üzerinde öğrencilere kırtasiye hizmeti vermekte olan Armağan Kırtasiye yöneticilerinden velilerin ve öğrencilerin Okul öncesi alış veriş yaparken nelere dikkat etmeleri ve okul öncesi alış verişinin tutacak toplam maliyetinin ne kadar olacağı konusunda siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimiz için bilgi aldık.

Çanta Satışlarımız Başladı

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Armağan Kırtasiye yöneticilerinden İsmail Güngör, 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılının tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyerek yaptığı açıklamada; ?Okullar başlaması ille birlikte listeler elimize ulaşacak. Ancak listeler gelmeden önce ilk olarak çanta satışlarımız başladı. Çanta alış verişlerinde velilerimizin ilk dikkat etmesi gereken, çantaların üzerinde bulunan sağlık sertifikalarının olması, eğer bir ürün sağlıklı değilse bu çocuğunuza zarar verecektir. Ayrıca bu ekonominize zarar verecektir. Çünkü sertifikasız ürünler çok çabuk deformasyon olacaktır. Büyük marketlerin dönemsel olarak sattıkları veya ucuzcuların sattıkları çantalar çabucak deformasyon olacaktır ve tekrar çanta almanıza sebep olacaktır. Ancak kırtasiyeden 70-80 Türk Lirasına aldığınız çanta ve üzeri çantalar kesinlikle onlardan daha kalitelidir. Ayrıca kırtasiyeden alınan çantalar 1 yıl garantili olduğu için hiçbir şekilde mağduriyet yaşamayacaklardır ve yenisi gelinceye kadar kırtasiyeden geçici olarak öğrencilere çanta temin edebileceklerdir.? Dedi

Sulu Boya, Parmak Boya Gibi Boyalar Talep Görüyor

Okula yeni başlayan Öğrencilerin önemli temel ihtiyaçlarına değinen Güngör yaptığı açıklamada; ?Yeni başlayan çocuklarımızda özellikle, sulu boya, parmak boya gibi boyalar talep görüyor. Yapıştırıcı olarak katı yapıştırıcılar tercih ediliyor. Okul öncesi ve 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerde özellikle talep edilen oyun hamurlarında en önemli olan ise; Kimyasal katkının olmaması, bu guruplarda da dört renkleri 15 Türk Lirasından, altı renkleri 25-30 Türk Lirası arasında kalitesine göre değişmektedir.?

Kalitesiz Suluklar Bakteri üretecektir

SULUK gurubunun okula yeni başlayan çocuklar için yine önemli guruplardan olduğunu belirten Güngör, SULUK alırken nelere dikkat edilmesi konusundaki açıklamasında; ?Kalitesiz Suluklar kesinlikle bakteri üreterek koku yapacaktır. Eğer almış olduğunuz suluk kokuyorsa, bilin ki bakteri üretiyordur ve çocuğunuza zarar verecektir, bu yüzden suluk alırken kaliteli suluklar almayı tercih edin. Kaliteli sulukların ortalama piyasa değeri 45-50 Türk Lirasından başlayarak 100 Türk Lirasına kadar çıkmaktadır. Termos özelliği vardır, bunlarda sıcak ve soğuğu 12 saate kadar muhafaza eden suluklardır.?

Boyama kitapları, Abaküsler, Fasulye ve Çubuklar

?Boyama kitapları özellikle Okul öncesi ve 1. Sınıflarda çokça talep görüyor. Bunlarda kalınlıklarına göre, modellerine göre 2.5 Liradan başlayıp 6 Lira ile 7 Liraya kadar yükselmektedir. Tabi biraz daha kalın ve büyük boyama kitaplarında bu fiyat 12 Lira ile 15 Lira arasında değişmektedir. İlkokula yeni başlayan öğrencilerin ihtiyaçlarından olmazsa olmazı Abaküsler, Fasulyeler ve Çubuklar bunlarda ortalama 6 Lira ile 7 lira arasında değişmektedir. Kalitesine göre, modeline göre bunlarda 40- 50 Türk Lirasına kadar çıkmaktadır.? Dedi

Kıyafetler 150 ile 170 Türk Lirası arası değişmekte

Okula yeni başlayacak olan öğrencilerin kıyafetleri hakkında bilgiler veren Akçay Konfeksiyon sahibi Sait Akçay ise öğrencilerin ve velilerin okul kıyafeti alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında açıklamalarda bulunarak, ?2019-2020 Eğitim Öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Biz fiyatlarımızı enflasyona inat geçen yılın fiyatlarına göre oluşturduk. Okula ilk kez başlayacak öğrencilerimizin takımlarının fiyatından bahsedecek olursak, Erkek öğrenci takımlarımız 150-160 Türk Lirası arası, Kız öğrenci takımlarımız 150 ile 170 Türk Lirası arası değişmektedir.? Dedi

Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim

Ayrıca Okula yeni başlayacak öğrencilerin ve velilerin Okul kıyafeti alırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi veren Akçay; ?Şimdi bir yabancı Atasözü vardır. ?Ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim?  alacakları ürünün kaliteli olması gerekiyor. Okul kıyafeti Bayram kıyafeti değil ki bir gün giyinip, ertesi gün çıkarsın. Okul kıyafeti öyle değil Haftanın beş günü üzerine giymek zorunda ve her hafta sonu yıkanıyor. Dolayısı ile Okul kıyafetinin kaliteli olması gerekiyor ki, bozulmasın ve deforme olmasın.? İfadelerini kullandı

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19