Eğitim Bir Sen`e Paralel Suçlaması

Eğitim Bir Sen`e Paralel Suçlaması

Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Eğitim Bir-Sen'in paralel yapı olduğunu öne sürerek; Bu paralel yapının Allah nasip ederse bizler hukuki ve meşru zeminlerde inlerine gireceğiz. O zaman hükümet, ine girmek nasıl oluyormuş görecek.” d

Türk Eğitim-Sen yetkilileri, dün gerçekleştirilen basın açıklamasında Şenol Şahin`in uzun süredir verdiği hukuk davasının olumlu sonuçlandığını duyurdu.

 

HÜKÜMET, İNE GİRMEK NASIL OLUYORMUŞ GÖRECEK

Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Bugün burada Türk Eğitim-Sen İlçe Temsilcimiz, aynı zaman da İnegöl’ün sevilen, saygı duyulan değerli idarecilerinden Şenol Şahin Beyin uzun süredir vermiş olduğu hukuki mücadelelerinin neticesinde, hakkın yerini bulması olarak tarif ettiğimiz mahkemelerin olumlu sonuçlanması ve kazanılan davaların akabinde de inşallah yakın bir zamanda tekrar eski görev yerine atanması üzerine bir değerlendirme yapmayı uygun bulduk. Şenol hocamız 1 yıla yaklaşık süreç içerisinde tamamen iftiralarla dolu bir komployla karşı karşıya kaldı. Akabinde yılmadı. Biz de teşkilat olarak yılmadık. Neticede hem hukuki mücadeleyi hem de kamuoyu oluşturma mücadelesini teşkilat olarak sürdürdük. Bu süreç içerisinde özellikle İnegöl eğitim camiası gerçekten Şenol Beyin yanında oldu. Bizler de yanında olduk ve sabırla hukuki sürecin bitmesini bekledik. Birbirine zincirleme şekilde başlayan, iftirayla başlayan süreç, onu gerekçe oluşturarak görev yeri değişikliğine ve idarecilik görevinin üzerinden alınmasını getirdi. Allah’a şükür Bursa İdare Mahkemeleri de bu konuyla ilgili açılan davada, Sayın Müdürümüzün lehine karar verdi ve hak yerini buldu. Buradan çıkarılacak 2-3 tane önemli ders var. Birincisi şu; haksızlık ve zulüm karşısında inatla ve dimdik direnmek lazım. Bunu Şenol hocamız gerçekleştirdi. Bundan dolayı tebrik ediyoruz. Diğer taraftan iftirayla, yalanla, ayak oyunlarıyla bir yere gidilemeyeceğini herkesin görmüş olması lazım. Burada açık ve net bir şey söylemek lazım; hükümet her yerde paralel yapıdan bahsediyor. Paralel yapının inlerine gireceğiz diyor. Paralel yapı arayıp duruyor. Her yerden bir paralel çıkarmaya çalışıyor. Biz burada bir ihbarda bulunuyoruz. O kadar aramaya gerek yok. Öyle gizem katmaya da gerek yok. Türk milli eğitim sistemi içerisinde, Eğitim Bir-Sen diye bir paralel yapı var. Bu paralel yapı kimin nereye müdür olacağına, kimin nereye müdür yardımcısı olacağına, kime kaç puan verileceğine, fişlemeler yaparak, ihbarlar yaparak, asılsız iddialarda bulunarak karar veriyor. Bu paralel yapının Allah nasip ederse bizler hukuki ve meşru zeminlerde inlerine gireceğiz. Bakacak o zaman hükümet, ine girmek nasıl oluyormuş” dedi.

 

ATLATAMAZSINIZ

Anayasada çok açık ve net bir şekilde mahkeme kararlarının uygulanması gerektiğinin belirtildiğini aktaran Türkoğlu, “Onun etrafından dolanamazsınız, atlatamazsınız. 30 gün içerisinde Şenol Beyle ilgili verilen kararın uygulanması gerekiyor. Muhtemelen Milli Eğitime tebligatın ulaşması 10-15 gün oldu. Bizler de uygulanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

PİŞKİNLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

Müdür atamalarıyla ilgili mahkemeleri kazanmaya başladıklarını belirten Türkoğlu, “Şu ana kadar Bursa’da 8 tane arkadaşım, 75 puandan dolayı verdikleri mahkemeleri kazandı. Bu şu anlama geliyor. Bu kadar hukuk duvarına çarpan, sürekli hukuktan yargı tokadı yiyenlerin yüzlerinde bir kızarma emaresi göremiyorsunuz, bir pişkinlik almış başını gidiyor. Önceden mahkemeler kazanıldığında ya bu hakimler ideolojik, bunlar komünist hakimler diyen zihniyet şimdi davalar kazanıldığında bu sefer de yeni bir yöntem bulmuşlar, mahkemeler paralelci diyorlar. Böyle bir pişkinliği ve seviyesizliği kabul etmek mümkün değil. Mahkeme kararlarından sonra dönüp Milli Eğitim’in ve karar vericilerin, bunların altına imza atanların kendilerini bir değerlendirmesi ve aslında bazılarının onurlu davranıp istifa etmesi gerekir. Ama henüz böyle bir örnek göremedik” diye konuştu.

 

İTİBAR BİR GÜNDE KAZANILMIYOR

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin ise, “İnegöl’de itibar bir günde kazanılmıyor. Ben 1978 yılından beri İnegöl’deyim. Kendimize göre bir çevremiz ve itibarımız var. Atılan iftiralarla itibarımızın sarsılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimseye bana yardım edin demedim. Daha sonra belirli kişiler hocam keşke haberimiz olsaydı bu durumlara getirmeyiz şeklinde söylemleri oldu. Ancak biz o şekilde bir aklanmayı uygun görmedik. Bu şekilde mahkemeler yoluyla aklanmayı tercih ettik. Bugün öncelikle bana inanan arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü İnegöl tarihinde bir öğretmen, bir idareci için 400-500 kişilik bir yürüyüşü daha önce görmedik, bundan sonra da görür müyüz bilmiyorum. Ama o arkadaşlarım bulundukları yerlerde beni savunmak durumunda kalmamaları açısından önemliydi. Onu deklare diyorum. Evet, siz benim yanımdaydınız. Bugün ise ben alnı açık, başı dik bir şekilde yine sizin karşınızdayım. Yine bildiğiniz Şenol Şahin olarak görevimize devam edeceğiz. İnşallah görevimize iade olduğumuzda makamdan güç almaya değil, bundan önce olduğu gibi makama güç vermeye gideceğiz” dedi.

 

“KALDIĞIM YERDEN DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Cerrah İlk ve Ortaokuluna geri döneceğini belirten Şenol Şahin, “Yeni çıkan müdür yasasıyla ilgili durum ne olur bilemiyorum ama oraya atanan Fikret Beyin alınması çok anormal bir şey değil. Zaten asaletler iptal oldu. O arkadaş oradan alınıp başka bir yere görevlendirilebilir. Çünkü Cerrah’taki öğretmenlerim, oradaki 8 tane köy ve Cerrah’taki velilerim bizim için üzüldüler. Şuan onlara bir borcumuz var. Yeniden giderek kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Devlet görevidir. Devletimiz nerede uygun görürse orada yaparız. Ama öncelikle bizim oraya dönmemiz gerekiyor. Karar da zaten bu yönde” diye konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54