EĞİTİM RANTÇILARI HUZURSUZ OLDU

EĞİTİM RANTÇILARI HUZURSUZ OLDU

Şerif Gürbaş`ın 11 Eylül 2012 tarihli köşe yazısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2013 -2014 eğitim yılında dershaneleri kaldıracaklarını açıkladı. Bu gerçekleşirse, AK Parti’nin iş başına geldiği 2002 yılından bugüne, hayata geçireceği en güzel ve en isabetli icraatlardan biri olacaktır.

Zira eğitimde ki eşitlik ilkesi, dershaneler ve özel okullar sayesinde ortadan kalkmıştı. Zengin çocukları en iyi okullarda, en iyi dershanelerde en kaliteli eğitimi alırken, gariban ailelerin çocukları, devlet okullarında aldığı eğitimle, ancak sıradan bir devlet memuru olabiliyorlardı. Yıllardır süren eğitimdeki fırsat eşitsizliği ve adaletsizlik, inşallah önümüzdeki yıldan itibaren ortadan kalkacak.

Bakalım Başbakan Erdoğan’ın dershanelerle ilgili aldığı radikal karar kimlerin canını acıtacak. Zira eğitim, bu topraklarda yaşayan her Türk vatandaşının eşit şekilde alması gereken bir Hak iken, bir kısım çevreler,  açtıkları okullar ve dershanelerle hem servetlerine servet kattılar, hem de kendileri gibi düşünen nesiller yetiştirerek, bu nesilleri devletin en kritik yerlerine atadılar.

Başbakan Erdoğan’ın dershanelerle ilgili aldığı bu karar, medya, para ve bürokratik gücü elinde bulunduran bu rantçıları rahatsız etmiş olacak ki, daha şimdiden etkisini göstermeye başladı bile.  

Bir zamanlar iktidarın en büyük destekçisi olan bu rantçılar, dershane kararının ardından ellerindeki medya gücünü kullanarak AK Parti’ye diş geçirmeye başladılar. Özellikle sol kesimlerin karşı çıktığı 4+4+4 eğitim sistemini yerden yere vuran bu rantçıların, bir yıl sonra yapılması planlanan yerel seçimlere kadar, çok daha katı muhalefet yaparak iktidarın puan kaybetmesine ve belediyeleri kaybetmesine yol açacağını düşünüyorum.

SEÇİM YATIRIMI DEĞİLDE NEDİR?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde seçim yatırımı yapmayacağız şeklinde bir açıklama yaptı.

İktidar partilerinin her seçim öncesi yaptığı seçim yatırımları, kısa vadede halka faydalı gibi gözükse de seçimlerden hemen sonra iğneden ipliğe yapılan zamlarla kaşıkla verilenler kepçeyle alınmıştır. Seçim yatırımları sözün özü, eski siyasetçilerin ucuz politikalardan biridir.

Şimdi gelelim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “seçim yatırımı yapmayacağız” açıklamalarına. Hükümet geçtiğimiz günlerde üniversite harçlarının kaldırıldığını açıklamıştı.  Bu kararla 3 milyon 500 bin dolayında öğrenci, katkı payı vermekten kurtuldu.  Öğrenciler ve veliler adına  mükemmel bir karar.

 Devlete maliyeti oldukça yüksek olan bu karar, eğer seçim yatırımı değilse, bütçenin açık vermesi nedeniyle sağlık alanında daha önce alınan ve vatandaşın büyük memnuniyetine sebep olacak olan bazı sağlık hizmetleri neden iptal edildi. Madem bütçe açık veriyor, harçlar neden kaldırıldı. Bunun adı seçim yatırımı değil de nedir.  Bunu anlamak için bir yıl sonra yapılacak seçimleri beklemek lazım. ömrümüz yeterse hep birlikte görüp anlayacağız. 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54