EĞİTİMCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ

EĞİTİMCİLERE MOTİVASYON SEMİNERİ

Dr. Faruk Öndağ tarafından lise öğrencilerine yönelik Sınav motivasyonu” semineri, okul müdür ve yardımcılarına yönelikte Önyargı ve Şartlanma” semineri verildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminerlere konuşmacı olarak katılan Dr. Faruk Öndağ, dün öğleden önce öğrencilerle buluşurken, öğleden sonra da okul müdürleri ve müdür yardımcılarıyla bir araya geldi.

3 farklı lisede öğrencilere yönelik Sınav motivasyonu” konulu seminer veren Öndağ, müdür ve müdür yardımcılarına da Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu'nda Önyargı ve Şartlanma” konulu seminer verdi.  Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürü Ali Doğru ve çok sayıda okul müdürü ile müdür yardımcısı katılım gösterdi.

 

ÖĞRENCİLER MOTİVE EDİLDİ

Seminer öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Bugün aramızda çok kıymetli, bizden biri olan dostumuz Uz. Dr. Faruk Öndağ bulunuyor. Kendisi 1988 İnegöl İmam Hatip Lisesi mezunudur. Hal böyle olunca, o bizim ayrıca bir medarı iftiharımızdır. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Çok çeşitli uzmanlık alanlarında çalışmış, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenlemiştir. Bugünü bize ayırdılar. Öğleden önce 3 tane okulumuzun 12. sınıf öğrencilerine ‘Sınav motivasyonu' konusunda seminerler verdiler. YGS sınavları pek de öğrencilerimizin beklediği şekilde geçmemiş. O anlamda öğrencilerimize bir moral motivasyon olsun diye seminerler verdiler. Bugünkü programın devamını diğer okullarda da uygulamayı düşünüyoruz” dedi.

BULUNDUĞUNUZ KURUMUN LİDERLERİSİNİZ

Müdür ve müdür yardımcılarına seslenen Bilican, Hepiniz bulunduğunuz kurumun liderisiniz. Bugünkü değerli dostumuzun bize paylaşacağı bilgilerin odağında önyargı ve şartlanma var. Önyargı ve şartlanmayı hem müspet, hem de menfi olarak değerlendirebiliriz. Denir ya; bir okul müdürü neyse okulu da o dur. Her öğretmen öğrencilerin başarılı olmasını ister ama önce okul müdürü inanacak, fedakârlık yapacak. Ondan sonra bu inanmışlığı, şartlanmayı yani; ‘Bu zorlukların üstesinden gelebiliriz' inancını öğrencilere aktarması lazım. Bilginin sonu yok. 15 sene okul müdürlüğü yaptım. Birçok seminerlere katıldım. Aynı konu bile olsa, içerik aynı bile olsa farklı kişiler anlattığında mutlaka oradan farklı bir şeyler duyarız. Belki ses tonunda farklı bir şeyleri duyacağız. O nedenle çok değerli dostumuzu değerlendirelim ondan sonra ekibimizle paylaşalım” şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye çıkan Dr. Faruk Öndağ, okul müdürlerine ve müdür yardımcılarına yönelik olarak Önyargı ve Şartlanma” konulu seminerini gerçekleştirdi. Görsel slayt şeklinde gerçekleştirilen seminer esnasında zaman zaman örnekler ünlü isimlerden ve atasözlerinden örnekler veren Öndağ, yaklaşık 1 saat süren seminerde önemli bilgilendirmelerde bulundu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32