EĞİTİMCİLERİN SORUNLARI ÜCRETTEN İBARET DEĞİL

EĞİTİMCİLERİN SORUNLARI ÜCRETTEN İBARET DEĞİL

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aftif Eğitim-Sen) genel eğitim ve sosyal işler sekreteri Ergün Alimoğlu, “Eğitimcilerin bütün sorunları ücretten ibaret değildir. Eğitim öğretim çalışanlarının ücretten çok mesleki saygınlığa ihtiyacı var” dedi.

Sendika dünyasına yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayarak 1 Mart 2012 tarihinde kurulan ve Haziran ayı sonlarından itibaren üye kayıtlarına başlayan Aktif Eğitimciler Sendikası’nın (Aktif Eğitim-Sen) genel eğitim ve sosyal işler sekreteri Ergün Alimoğlu, İnegöl’deki sendika üyeleri tarafından tertip edilen toplantıya katıldı.

 

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda katılımcılara hitap eden Alimoğlu; sendikanın ilkeleri, öncelikleri ve sendika programı hakkında bilgiler verdi.

 

SENDİKALARI RAKİP DEĞİL REFİK OLARAK GÖRÜYORUZ

Sendikanın genel eğitim ve sosyal işler sekreteri Ergün Alimoğlu, programda yaptığı konuşmasında; sendikacılık dünyasında yeni bir anlayışla yola çıktıklarını söyledi. Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren sendikaları rakip değil refik (dost) olarak gördüklerini, hiçbir siyasi ve ideolojik yapının öncesi-sonrası, sözcüsü ve temsilcisi olmadıklarını ve olmayacaklarını kaydeden Alimoğlu, “Tüm siyaset kurumlarına eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıkta, eğitimin tüm bileşenleri arasında birleştirici, bütünleştirici bir harç olmak istiyoruz. Güzel olan ve ilkelerimizle çelişmeyen her çalışmada, o çalışmayı yapanlar kim olursa olsun sendika olarak desteklemeye hazırız. Başta sendikalar olmak üzere tüm kurumlarla birlikte hareket ederek çalışacağız” dedi.

 

EYLEM YAPMAYACAĞIZ

Şu an yürütülen sendikacılığın dışında farklı bir şeyler yapılması kanaatinde olduklarını da dile getiren Ergün Alimoğlu, alkışlamak ya da eleştirmek için kimsenin arka bahçesi olmayacaklarını ifade etti. Alimoğlu, eylem yapmayı sendikacılığın önceliği saymayacaklarını da aktararak; “Sendika olarak 47 faaliyet yapma durumu var. Bizim eylem yapma oranımız yüzde 50 olmayacaktır. 47’de 1 oranında eylem olacaktır. Eylem yaptığımızda da hiçbir kimsenin zarar görmemesi için çalışacağız. Eğitim öğretim saatleri içerisinde herhangi bir eyleme imza atmayı da düşünmüyoruz” diye konuştu.

 

“BÜTÜN SORUNLAR ÜCRETTEN İBARET DEĞİLDİR”

“Kamuda yönetici olarak görev alacak isimlerde bizim tek şartımız liyakattir” diyen Alimoğlu, üyelik konusunda hiçbir sendikadan toplu geçişleri kabul etmediklerini de belirtti. Ücret sendikacılığı yerine farklı noktalara eğileceklerini aktaran Alimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim öğretim çalışanlarının bütün sorunları ücretten ibaret değildir. Eğitim öğretim çalışanlarının ücretten çok mesleki saygınlığa ihtiyacı var. Bir kazanan varsa, kimin kazandırdığı değil kimin kazandığı önemlidir.”dedi.

Üyelerin sendika ve eğitim alanında sordukları soruların cevaplandırılmasının ardından, toplantı sonlandı.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32